25 d'abril de 2024

L'expresident del CP Vic Miquel Altimiras, detingut per un suposat delicte de blanqueig de capitals

Els agents han registrat el domicili particular d'Altimiras, a Manlleu, i se l'han endut detingut

ACN 27 d'abril de 2017 a les 16:25
Miquel Altimiras, en primer terme, en una imatge d'arxiu

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones aquest dijous en el marc de la segona fase de la investigació al Club Pati Vic per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i altres irregularitats econòmiques.


Els mossos han detingut al matí a l'expresident del club esportiu el manlleuenc Miquel Altimiras després d'escorcollar el seu domicili de Manlleu i al voltant de dos quarts de tres de la tarda s'han endut detingut un dels directius de la gestoria Busquet de Manresa. Segons ha pogut saber l'ACN, el club va ser client de la gestoria.


La investigació va arrencar el març de 2016 dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Vic arran d'una denúncia interposada el 2014 contra la gestió de l'exgerent del club. El jutge que porta el cas ha decretat secret de les actuacions. El primer dels detinguts ha estat l'expresident del Club Patí Vic Miquel Altimiras, que va estar al capdavant de l'entitat durant 12 anys i va dimitir a l'abril de 2016 després de no obtenir el suport necessari per aprovar el pressupost del club. Els agents han registrat el domicili particular d'Altimiras, a Manlleu, i se l'han endut detingut abans de les 11 del matí. 


D'altra banda, abans de les 9 del matí diverses patrulles dels Mossos han acudit a les instal·lacions de la gestoria Busquet de Manresa per escorcollar les oficines. Els agents han estat gairebé sis hores dins de les instal·lacions i al voltant de dos quarts de tres de la tarda s'han endut detingut un dels directius. L'operació d'aquest dijous arriba arran dels escorcolls que els Mossos d'Esquadra van practicar a les dependències del Club Patí Vic el març del 2016 en el marc d'una investigació contra el presumpte pagament irregular de sous entre els anys 2008 i 2013.


De fet, la investigació responia a una denúncia interposada l'any 2014 contra l'exgerent de l'entitat Joan Viñas, que havia deixat el club dos anys i mig enrere. La investigació de la policia va posar al descobert que des del club s'havia defraudat la Seguretat Social. Actualment, el club pateix una delicada situació econòmica.


El mes de març del 2017, en l'assemblea extraordinària, els socis van tirar endavant un pla de viabilitat amb l'objectiu d'evitar el concurs de creditors. Entre les mesures aprovades hi havia l'assumpció per part dels socis titulars d'una derrama de 375 euros o la rebaixa del pressupost del primer equip d'hoquei.  Un altre dels episodis controvertits va ser les crítiques que va rebre l'equip de govern de la ciutat, quan en el ple de març del 2017 va aprovar una subvenció de 50.000 euros en concepte de lloguer del pavelló del Club Patí Vic. Des de l'oposició, Capgirem Vic i ERC van manifestar el seu desacord i van qüestionar el fet que una entitat privada rebés diners públics. 

Etiquetes:
Societat