26 d'abril de 2024

Obre el Lab Manlleu, que vol facilitar la col·laboració i l'intercanvi de talent

En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, pretén ser un indret "on s'experimenti constantment"

Arola Cumeras 28 d'abril de 2017 a les 13:17
Una imatge de la inauguració, que va congregar un públic nombrós

Una conversa sobre cooperació empresarial i innovació dels especialistes Aniol Brosa i Josep Maria Quintana va servir com a acte inaugural, aquest dijous del Lab. Espai Coworking Manlleu. L’antiga biblioteca de Gràcia, amb una fisonomia completament renovada, es va omplir per conèixer l’equipament.


Entre les autoritats, destaca el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras. El regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, va explicar que “molta gent m’ha preguntat pel carrer què fèiem a la biblioteca de Gràcia”. Va aclarir que el Lab està dirigit a persones emprenedores i empreses que busquin un lloc de treball fix o bé ocasional. El fix consta de “vuit espais, amb accés lliure 7 dies a la setmana i durant 24 hores”. Per Sellarès, l’espai ha d’estar “en constant canvi” i “els usuaris el faran canviar, serà un laboratori on s’experimenti constantment” i l’Ajuntament hi té “un punt d’atenció nou”.


El regidor va afirmar que es tracta d’un equipament “singular que neix del compromís polític de l’equip de govern pel foment de l’emprenedoria i l’empresa”. Va considerar que la crisi ja ha “traspassat un punt d’inflexió” i va destacar “la valentia de l’equip de govern de tirar endavant les coses, de prendre decisions i executar-les”. El Lab “ha estat ideat de manera en què s’ha coconstruït, amb aquelles persones que ja s’havien adreçat a l’OPE buscant un espai així, amb les persones usuàries potencials”.


El vicepresident de la Diputació de Barcelona Dionís Guiteras va explicar que “venim d’una temporada llarga amb neguits molt bàsics i vitals com no arribar a final de mes”. Els recursos públics “han de donat fruit a la comunitat” i l’important és que hi hagi “rèdits per a la ciutadania, com a paràmetre per avaluar si ha estat una bona inversió”. Guiteras va explicar que “el marc normatiu europeu té una visió transversal” i s’ha de treballar per “donar als ciutadans un camí fàcil”.


L’alcalde, Àlex Garrido, va ser l’encarregat de cloure la inauguració. Va agrair el suport de la Diputació de Barcelona pel “suport en un munt de projectes” i va confiar que l’espai “s’ompli d’emprenedors”. Va parlar de l’espai de treball cooperatiu com d’un indret nou, modern .


Després d’uns anys “durs i complicats” en aquest mandat hi havia “dues obsessions: primer atendre les persones que més ho necessiten, la promoció social però també estar al costat de l’activitat econòmica” i “posar facilitats”. Va avançar també que en aquests moments “estem en un punt dolç i molt ben encarats per obrir nou sòl industrial”.

Dionís Guiteras, Àlex Garrido i Eudald Sellarès

Etiquetes:
Economia i empresa