25 d'abril de 2024

Una Fira de Sant Jordi d'una sola tarda recull el testimoni i la filosofia de la Setmana PIC

Actuaran la Coral de Músiques, el grup Rachí Flamenca i Tam Tam de Mali

Arola Cumeras 28 d'abril de 2017 a les 16:07
Una imatge d'arxiu de la Setmana PIC de Manlleu

Dissabte vinent es celebrarà la Fira de Sant Jordi a la plaça dels Àlbers de Manlleu, de les 5 a les 8 del vespre. El que s’ha batejat amb el nom de Sant Jordi de colors segueix l’esperit de la Setmana PIC, que ha deixat pas a una sola tarda d’activitats.


Un dels principals impulsors, Miquel Casanovas, comenta que aquesta filosofia basada en valors com la cohesió social entre diverses nacionalitats va néixer “precisament com a Fira de Sant Jordi i ara s’ha volgut mantenir perquè de manera formal ens va bé per canalitzar els recursos” i també perquè “segueix vigent la idea de Participació, Imaginació i Creació”. Enguany “s’ha decidit fer una sola activitat que fos significativa per una zona de la població que incorpora nous ciutadans, com són la Coromina i l’Erm”. S’ha dividit en tres espais: l’esportiu, el de jocs i tallers, i el musica.


Segons Casanovas, les interpretacions musicals “responen al criteri d’incorporar grups del màxim nombre possible de gent i sensibilitats culturals diferents que hi ha a Manlleu”. Hi haurà la Coral de Músiques de Manlleu, que “es troben els dissabtes al mercat municipal i estan dins d’un projecte del Palau de la Música”, el grup Rachí Flamenca, “quatre xicots joves que estan entorn de la Peña i han fet un conjunt molt animat” i Tam Tam de Mali. També estava previst que actués un grup del Rif però “dissortadament a dos del músics, germans, se’ls ha mort la mare recentment i no actuaran”.


La idea de fer un acte més llarg es va descartar perquè “Vilamirosa celebra el 30 aniversari i ha programat activitats per rellançar l’associació”. De moment “s’ha deixat la proposta en suspens”.

Etiquetes:
Cultura