26 d'abril de 2024

Manlleu prepara un nou servei gratuït d'assessorament sobre clàusules terra

El passat dijous va tenir lloc a Can Puget una sessió informativa sobre les clàusules sòl

Arola Cumeras 3 de maig de 2017 a les 17:05
El cartell de la conferència inicial sobre les clàusules terra hipotecàries

Des del servei de Consum de l'Ajuntament de Manlleu, en coordinació amb la Diputació de Barcelona i el Col·legi d'Advocats de la Província de Barcelona, s'està preparant un nou servei exclusiu per assessorar sobre les clàusules terra de les hipoteques.


El passat dijous 20 d'abril al vespre, amb el suport de Diputació de Barcelona va tenir lloc a la Sala d'Exposicions de Can Puget una sessió informativa sobre les clàusules sòl. Encara que l'assistència va ser molt reduïda, 6 persones van escoltar i participar activament. Joan Piella, tècnic de Consum, explica que es preveu un augment de consultes relacionades amb clàusules terra i de les despeses de préstecs hipotecaris.


Segons Piella, és molt important poder tirar endavant aquests tràmits, en cas que la hipoteca contingués una clàusula terra que s'arribés a activar, perquè poden suposar el reemborsament de quantitats de diners rellevants. També "s'ha d'anar amb compte acceptant la primera resposta que doni el banc" i comprovar que totes les quantitats siguin les correctes.


Ara s'està a l'espera de "poder concretar" el nou servei especialitzat en les clàusules terra. Aquesta nova proposta gratuïta serà complementària al Servei d'Orientació Jurídic actualment en funcionament a Manlleu els dimecres al matí, de 10 a 2. Tampoc no s'ha de pagar i s'ha de demanar cita prèvia. Igualment, a la seu de Promoció Social i Personal, al carrer Enric Delaris també es pot demanar consell a l'OMIC, en aquest cas els dimarts al matí.

Etiquetes:
Economia i empresa