26 d'abril de 2024

Presència manlleuenca a la segona edició del Benvinguts a Pagès

Aquest any es preveu que augmenti el nombre de persones que hi participaran

Albert Vilella/Guillem Moral 9 de maig de 2017 a les 10:42
Explotació lletera que participa al Benvinguts a Pagès. Foto: ACN

La segona edició del Benvinguts a Pagès tornarà a tenir participació manlleuenca. El restaurant Torres Petit i el Sambucus s’uneixen a la llarga llista d’establiments i explotacions que hi col·laboren. Aquesta iniciativa es posa en marxa el cap de setmana del 3 al 5 de juny i té per objectiu donar a conèixer els productes cultivats, criats i pescats a Catalunya. 


Només a la comarca d’Osona, s’hi ha apuntat 10 explotacions, 6 restaurants i 5 allotjaments. Aquest és un projecte que compte amb una gran varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries. Per la seva banda, el Torres Petit repeteix un any més d’aquesta experiència. Xavier Molera, un dels responsables del restaurant, explica que d'aquesta manera "es potencia el producte de proximitat i els comerços i productors de Manlleu o pròxims al municipi".


Des de Sambucus una de les sòcies de la cooperativa, Mireia Franch, explica que oferiran una visita guiada a l'explotació d'herbes aromàtiques que la cooperativa té a Sant Pere de Torelló. Els visitants coneixeran tots els passos d'una agricultura ecològica d'herbes aromàtiques, que ha guanyat importància els últims anys. 


Benvinguts a Pagès coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona pasqua, dia festiu a gran part del territori i a Manlleu. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat, quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants. Aquest any es preveu que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

Etiquetes:
Economia i empresa