25 d'abril de 2024

Un grup d'usuaris de Sant Tomàs fa un club de lectura i difon els valors de Creu Roja

La iniciativa té lloc a la biblioteca Joan Triadú de Vic i alguns dels participants són de Manlleu

Arola Cumeras 12 de maig de 2017 a les 09:40
La intervenció que va fer el manlleuenc Sergio Prieto al vídeo de Creu Roja, a partir d'integrants del club de lectura

La biblioteca Joan Triadú de Vic ja fa cinc anys que té en marxa un projecte de lectura en veu alta que aplega persones de tota la comarca d’Osona, també de Manlleu, que són usuàries de Sant Tomàs.


A més, fa poc que el grup integrat per adults han participat en un projecte de la Creu Roja, una campanya que s’ha començat a difondre sobre els seus principis i valors. L’auxiliar tècnic de la biblioteca Robert Jové explica que es tracta de persones a partir dels 20 anys i fins a més de 50. Aquesta iniciativa ha evolucionat amb el temps i actualment hi ha dos grups de lectura, d’una vintena d’adults, i també un altre d’infants de l’Estel que "vénen un cop a la setmana i els expliquem contes”.


Amb els adults, “es porta a terme un projecte que fan les biblioteques sobre persones amb necessitats especials”. Les dificultats d’aprenentatge no impedeixen pas que “millorin les habilitats lectores i se’ls reforça la sociabilitat”. Anar al club de lectura és totalment voluntari, cada dimarts a partir de les 6, i es troben que “són una colla que s’integra a la dinàmica de la biblioteca; pel que fa a l’habilitat lectora n’hi ha que ja llegien bé, però d’altres que tenien moltes dificultats al meu entendre han fet una millora notable”.


A més, fa poc, la Creu Roja d'Osona els va oferir fer uns vídeos promocionals sobre “els principis i valors" de l’entitat, que “van haver de dir de memòria mentre els gravaven amb la càmera; hi van posar tota l’ànima i el cor, van treballar-hi molt”. Sergio Prieto és manlleuenc i ha estat un dels participants, que ja fa tres anys que assisteix al club de lectura. Ha explicat a Ràdio Manlleu que “em va agradar molt que la Creu Roja ajudi a la gent sense discriminar ningú” i que "ens demanés per participar-hi". Diu que li feia “il·lusió per fer voluntariat”. Tant ell com Jové consideren que dins del grup s’ha establert una relació “d’amistat” i es mirarà d’anar ampliant la iniciativa, per exemple amb disciplines com el teatre.


Jové es mostra obert a exportar el projecte en d’altres biblioteques i creu que “hi ha col·lectius que necessiten serveis com aquests”. Considera que “s’ha fet un bon grup i hi ha bona comunió”. Diu que “l’especialitat en educació especial no és la meva, ja m’agradaria, perquè t’obre un nou món que és fabulós”.

Etiquetes:
Cultura