26 d'abril de 2024

Cultura popular, assemblees i concerts, el balanç de la 7a Trobada de casals i ateneus

Els concerts de dissabte a la nit en una carpa prop del pavelló van aplegar mig miler de persones

Arola Cumeras 15 de maig de 2017 a les 17:57
Una imatge de divendres, a l'obertura de les activitats

Manlleu va acollir durant tot el cap de setmana la 7a Trobada de casals i ateneus dels Països Catalans, amb un dens programa cultural, polític i lúdic. El Casal Popular Boira Baixa es va encarregar de l'organització.


Un dels integrants, Ferran Domènech diu que les taules de debat i l’assemblea de dissabte “van ser molt productives” perquè “hi havia gent de diferents espais i teníem diferents punts de vista i maneres de treballar que es van anar posant sobre la taula”. Els actes, en general, consideren que “van anar molt bé” i l’organització se’n mostra contenta.


La trobada es va caracteritzar per fer un esforç per mostrar un ampli ventall de cultura popular, entre castellers, bastoners, diables o geganters.  Domènech considera que “va ser molt bonic poder-ho mostrar i així també va venir gent de Manlleu”. Com a Casal “estem molt contents d’haver pogut celebrar el concert que servia també com d’aniversari dels 15 anys d'haver tingut tanta participació”.


Aquest dilluns encara estan fent el recompte, però al concert de dissabte, amb grups com El diluvi, Kop o The smoking souls hi van assistir unes 500 persones. Domènech comenta que "cal fer una crítica perquè a Manlleu no hi hagi cap indret on poder fer un concert així, i haver hagut de llogar una carpa". Reconeix que “esperàvem una mica més de gent, però feia patxoca igualment i va funcionar tot molt bé”.


Diumenge la trobada es va cloure amb una jornada de glosa, que segon Domènech “personalment em va sorprendre molt, va ser d’un nivell molt alt i hi havia els millors glosadors dels Països Catalans”. Aquí Manlleu “també es notava que hi havia múscul, Immaculada Tubau va presentar l’acte”. L’any vinent la vuitena trobada es podria fer al casal Jaume Compte de Sants, a Barcelona.

Etiquetes:
Societat