24 d'abril de 2024

Manlleu s'integra dins la nova Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

La Xarxa representa el 44% de la població catalana

elter.net/La Xarxa 18 de maig de 2017 a les 17:25
Una imatge de la constitució de la XESS

Una trentena de municipis, entre els quals Manlleu, han constituït la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària, amb l'objectiu de fomentar noves formes de produir i de consumir més democràtiques, solidàries i sostenibles, per fer una transició cap a un model econòmic més resistent als efectes de les crisis econòmiques. 


L'objectiu d'aquesta aliança municipal és impulsar un model socioeconòmic alternatiu transformador que contribueixi a reduir les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la justícia global. L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha explicat que "l'Ajuntament no es focalitza únicament en aquest tipus d'economia, sinó que forma part de les propostes que tenim". Concretament, Manlleu és membre de la Comissió Executiva de l’Associació.


La Xarxa representa el 44% de la població catalana i vol intensificar una estratègia territorial compartida, per fer de l'economia cooperativa un dels instruments principals de superació de les actuals desigualtats socials. Un dels beneficis de la xarxa és compartir aquest treball previ i entre ajuntaments de diverses mides i que representen poblacions de característiques diferents.


Entre els ajuntaments que en formem part hi ha també Girona, Barcelona, Sabadell, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Navàs o Badalona.


 

Etiquetes:
Economia i empresa