24 d'abril de 2024

La Xinxa critica el Gastromoda de Manlleu

El MAB respon en un altre comunicat que 'cap menor d'edat va desfilar en calces i sostenidors'

elter.net 19 de maig de 2017 a les 12:20
Una imatge d'una de les desfilades del Gastromoda

La Xinxa, el grup feminista de Manlleu, ha emès un comunicat de queixa sobre el Gastromoda, una activitat que fusionava moda i gastronomia. Afirmen que rebutgen "l'ús dels cossos de les dones com a reclam publicitari per a botigues i restaurants i també per incentivar el consumisme capitalista”.

Consideren que al Gastromoda "s’ha mercantilitzat amb joves menors d’edat fent-les passejar en calces, sosteniodrs i talons sota les mirades directes de comensals vestits i majors d'edat majoritàriament". Afirmen que les models representen noies “joves, primes i blanques”, seguint els “cànons de “bellesa” marcats socialment”, una pressió que consideren que “ens esclavitza, ens denigra i destrueix a poc a poc la nostra autoestima”.

Els comerciants de Manlleu han respost amb un altre comunicat. El Manlleu Associació de Botiguers, ha volgut remarcar que les persones que van assistir als sopars i desfilades "ho van fer amb l'objectiu de viure una experiència que lliga la gastronomia local i el comerç de proximitat del sector moda". Recalquen que "per veure cossos i pell, en tindrien prou en anar a qualsevol platja".

Per altra banda, el MAB ha volgut aclarir que de les cinc desfilades del Gastromoda d’enguany, només en una hi va participar un establiment de llenceria i de roba de bany. A més, també han volgut deixar clar que "cap menor d'edat va passejar en calces i sostenidors".

L’Associació de botiguers explica que organitzen desfilades "des de fa més de 10 anys” i afegeix que “en funció dels comerços associats en cada moment, desfilen homes, dones o nens, que ho fan de manera totalment voluntària i desinteressada”. El MAB lamenta que La Xinxa emetés aquestes crítiques abans de posar-se en contacte amb ells “per informar-se de com s’ha gestionat l’acció”. 

Etiquetes:
Economia i empresa