26 d'abril de 2024

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis s'implica en les activitats del Dia del peix viatger

A Osona es fa una activitat a Manlleu i una altra a Sant Sadurní d'Osormort

Arola Cumeras 19 de maig de 2017 a les 10:04
Una imatge promocional dels actes

Aquest cap de setmana es faran un conjunt d’actes arreu de Catalunya per celebrar el “Dia del peix viatger”, una convocatòria per implicar la població en temes ambientals i, particularment, fer atenció en els peixos de riu i les seves migracions.


De divendres a diumenge es pot participar en diverses activitats divulgatives, algunes de les quals a Osona: una a Manlleu i l’altra a Sant Sadurní d’Osormort. Un dels impulsors és el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, de la UVic, i situat al Museu del Ter de Manlleu. El seu director, Marc  Ordeix, comenta que el projecte va néixer amb col·laboració “de gent que estudien els peixos arreu d’Europa” i volem recordar que “han de poder fer viatges migratoris als rius, i també entre el riu i el mar”.


El CERM “en alguns casos hi intervé i en altres hi col·labora”. Segons Ordeix “també fem difusió conjunta”. A Manlleu, aquest divendres es fa una sortida en col·laboració amb l’institut del Ter, i es que consistirà en taller sobre les migracions. Entre d'altres, es visita la rampa de peixos de la resclosa de la Teula.


A Osona, el CERM també col·laborarà dissabte 20 amb l’Espai Natural Guilleries-Savassona, a l’alçada del Molí de Bojons, a Sant Sadurní d’Osormort. Marc Ordeix remarca que el lloc “és molt bonic, és a la riera Major i està previst eliminar una resclosa de formigó que amuntega sorra”. S’explicarà “el projecte d’enderrocament, quins peixos hi ha i quines limitacions tenen ara, amb la instal·lació de paranys al riu”. A través del web del Museu del Ter i la UVic es poden “veure els actes d’Osona però també els de la resta de Catalunya.

Etiquetes:
Societat