26 d'abril de 2024

Manlleu acull aquest diumenge una de les modalitats del Campionat Oficial Ocellaire de Catalunya

Es tracta de la prova de resistència que vol trobar els ocells que cantin durant més temps

Gisela Francàs 20 de maig de 2017 a les 12:34
La prova es farà al Col·legi de La Salle de Manlleu a partir de les 8 del vespre

Manlleu acull aquest diumenge 20 de maiguna de les modalitats del Campionat Oficial Ocellaire de Catalunya. Aquesta és la segona vegada que l’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu és la seu d’una de les proves d’aquest campionat. La primera, va ser el 2009 coincidint amb el 150è aniversari de l’entitat. En total es preveu que hi participin uns 500 ocells d’arreu de Catalunya.


La prova de diumenge és la de resistència que consisteix en trobar els 12 ocells que cantin durant més temps. Per fer-ho "es fan 5 remeses, una de 7 minuts, tres de 5 minuts i una de tres minuts" i es van eliminant els ocells que no aconsegueixin cantar durant el temps indicat. La prova es separa per cada espècia d’ocell. Normalment hi participen "el pinçà, el passerell, el verdum i la cadernera", ha explicat, Santi Puntí, president de l’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu.


La modalitat de resistència és comuna a Osona i Girona. A les comarques de Barcelona, Tarragona i Lleida es celebra la prova de rapidesa que consisteix en trobar els 12 ocells que vagin més ràpid a cantar. Aquesta prova puntuable pel Campionat Oficial de Catalunya es celebrarà diumenge 28 de maig a Dosrius. 


La modalitat de resistència del Campionat Oficial de Catalunya començarà a les 8 del matí fins a les 2 del migdia al Col·legi de La Salle de Manlleu. "Espero que hi hagi molta participació i que puguem seguir fent aquesta activitat", ha afegit Puntí. L’acte està organitzat per l’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu.


 

Etiquetes:
Societat