25 d'abril de 2024

El Lluçanès participa en el projecte Switch per buscar solucions a problemàtiques laborals

El projecte es realitza en col·laboració amb comarques veïnes que tenen les mateixes problemàtiques

El Ter 16 de desembre de 2008 a les 10:43
Una imatge del projecte Switch, basat en un endoll que suma a partir de múltiples entrades
El Consorci del Lluçanès es beneficiarà del projecte Switch, que ha estat subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat amb 539.000 euros. Es tracta d’un projecte que es realitzarà juntament amb els consells comarcals de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Bages, Baix Penedès, el Garraf i la Segarra.

Fa dos anys es va iniciar un projecte de cooperació, amb subvenció europea, anomenat Equal-Hinterland entre aquestes comarques amb problemes semblants fruit de la crisi del tèxtil. El projecte Switch aborda el mercat laboral en uns territoris molt marcats per la crisi industrial i el despoblament amb l'objectiu de valorar les problemàtiques que poden tenir i les ofertes formatives que es poden plantejar.

També pretén treballar i millorar aspectes de mobilitat en el territori. Els territoris que participen en el projecte posen en comú problemàtiques i busquen plantejar possibles solucions conjuntament. El projecte Switch té una durada d’un any i al Lluçanès pretén inicidir directament amb les empreses i treballadors.

Un dels avantatges del projecte és que permet el treball en xarxa amb comarques veïnes a través d’oficines de promoció econòmica i serveis d’inserció laboral.
Etiquetes: