24 d'abril de 2024

Manlleu signa un manifest conjunt per reclamar el referèndum

Entitats sobiranistes, partits i sindicats s'hi han sumat

Arola Cumeras 23 de maig de 2017 a les 17:37
La imatge de grup dels adherits. Foto: ANC Manlleu

Aquest dilluns a Manlleu diversos partits, sindicats i entitats sobiranistes van signar un manifest coral a favor del referèndum sobre la independència de Catalunya. És la primera població d'Osona on es signa un text d'aquestes característiques, titulat ‘Manlleu, referèndum sí’.


Des de l’ANC de Manlleu, Núria Oliva ha explicat que “s’hi va sumar absolutament tothom que esperàvem, vam voler aplegar el màxim de forces possible”. El manifest té "dotze signants, entre partits polítics, sindicats, Òmnium Cultural i l’ANC". Oliva afegeix que “s’ha discutit i s’ha donat voltes” a moltes qüestions però “ha estat per matisos, la idea tothom la tenia molt clara i en el fons eren detalls”. 


El que els satisfà és que “tothom tenia moltes ganes d’arribar a un acord i sap greu que algun altre partit de la població no s’hi hagi sumat; tenim les portes obertes”, en referència al PSC, que està a l’equip de govern. Volen que tots els implicats “puguin mantenir la seva idea però puguem anar tots a l’una”. La seva intenció és "treballar junts, com ara donar suport a la gent imputada de manera conjunta, per defensar la democràcia”. 


El manifest ha sorgit de la Taula de Manlleu pel Sí al Referèndum que coordina la campanya per poder-lo celebrar. Els signants són ERC, PdeCat, ICV, EUiA, Més Manlleu, la CUP, Demòcrates, Podem, els sindicats CCOO i UGT, Òmnium i l’ANC. Un cop firmat, el document es farà arribar al Pacte Nacional pel Referèndum i confien que altres municipis s’hi podran anar afegint.

Etiquetes:
Política Municipal