27 d'abril de 2024

L'equip de govern de Manlleu rebutja una moció de PDeCAT contra el transfuguisme

La moció la va presentar PDeCAT, la CUP hi va donar suport i ICV es va abstenir

Arola Cumeras 25 de maig de 2017 a les 12:06
Una imatge del ple, amb regidor de PDeCAT en primer terme, i Maite Gallifa al fons

El ple de l'Ajuntament de Manlleu va desestimar aquest dimarts una moció per a la denúncia i eradicació del transfuguisme a l’Ajuntament de Manlleu. La va presentar el PDeCAT per denunciar el cas de la regidora no adscrita Maite Gallifa, que va abandonar la disciplina de partit quan feia poc que havia començat el mandat.


Posteriorment, encara com a regidora no adscrita, Gallifa es va sumar a l’equip de govern, al mateix temps que s’hi afegia el PSC i es configurava una majoria. El portaveu de PDeCAT, Benjamí Nieto considera que calia demanar que el ple es pronunciés “en contra d’aquest tipus d’actuacions” i es demanava que “intervingués la comissió antitransfuguisme”. La regidora no adscrita Maite Gallifa va argumentar que el que pretén és “treballar per Manlleu" i que "molta gent va votar persones concretes, no només grups polítics”.


L’alcalde, Àlex Garrido, va dir que la moció “focalitza molt el cas del municipi i aquesta conversa l’hem tinguda en diferents plens”. Va afirmar que el cas de Manlleu no es pot qualificar de transfuguisme perquè "no es canvien les majories". Nieto va replicar que en una comissió informativa de “fa dos mesos es va esdevenir que el vot de la regidora va donar la possibilitat que una moció entrés al ple”, en el sentit que en algunes ocasions pot ser determinant. Posteriorment al ple, a través de les xarxes socials, Benjamí Nieto ha difós que considera que ERC "ha votat en contra de la moció i del seu codi ètic”. Esquerra Manlleu ha replicat també via xarxes que un principi bàsic d’ètica d’ERC és “no utilitzar la política per atacar constant i personalment a ningú".


Laura Generó, de la CUP va argumentar que donaven suport a la moció perquè “aquestes actituds suposen un frau democràtic i ètic” i van denunciar que “els partits que formen part de l’equip de govern de Manlleu tenen als codis ètics punts contra les pràctiques trànsfugues i els estan incomplint”.


Des d’ICV Miquel Sànchez es va abstenir. Va explicar que el seu grup està d’acord que “una persona que es presenta per un grup si després no vol seguir al partit, li pertocaria anar-se’n a casa perquè la gent ens ha votat perquè creien en unes sigles”. En canvi, considera que a Manlleu “no hi ha transfuguisme perquè aquí no s’ha alterat la relació de forces ni la majoria”.


S'aprova retirar plaques i honors a Pujol i Ferrusola


D'altra banda, el ple va aprovar una altra moció, presentada pel PSC, per retirar les plaques i honors a Jordi Pujol i Marta Ferrusola. Va tirar endavant amb el vot en contra de PDeCAT. Finalment, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per l’equip de govern per construir un carril bici i el seu itinerari de vianants associat entre Manlleu i Vic.

Etiquetes:
Política Municipal