25 d'abril de 2024

El Carme, finalista dels Premis CAC a l'escola

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya els ha reconegut un projecte sobre l'evolució de la imatge fixa i en moviment

Arola Cumeras 25 de maig de 2017 a les 16:49
Diversos alumnes durant l'execució del projecte

Els alumnes de 4t de l’escola El Carme Vedruna Manlleu són finalistes dels XIV Premis el CAC a l’escola amb el projecte De la imatge fixa al moviment. El proper dilluns 29 de maig, els nens i nenes assistiran a l’acte de lliurament, que tindrà lloc al CosmoCaixa de Barcelona.


Allà es coneixerà el veredicte final del jurat i quin dels dos finalistes de cada categoria s’endú el primer premi. Xevi Lozano, Jacint Farrés, i Maria Carme Boix són els tres tutors de 4t que han portat el projecte. Lozano ha explicat que els va arribar la proposta de participar al Taller de pixilació del Festival de Curtmetratges i “com que volíem canviar la programació de plàstica” ho van aprofitar i van fer un treball previ més ampli.


El projecte va introduir la fotografia com a mètode d’expressió artística i es va fer un recorregut per la història de la fotografia. L’activitat estrella va ser la construcció d’una càmera fosca amb una caixa de cartró i capturar imatges de la plaça de Manlleu amb la tècnica de la fotografia estenopeica, que es van revelar al laboratori. Per poder “fer el salt de la imatge fixa cap al moviment”, els alumnes van experimentar amb joguines òptiques com el zoòtrop per entendre com es genera la il·lusió del moviment. És la primera vegada que el centre opta a aquest premi “i de fet vam tenir dubtes de si el nostre projecte hi encaixava” i “estem molt contents d’haver quedat finalistes”. El primer premi té una dotació de mil euros i el segon, de 500.


Hi van participar els 55 alumnes de 4t de primària i “l’experiència va ser molt positiva” i alhora complexa “pels nervis que suposa estar en alguns moments treballant a les fosques, amb un llum petit, i haver-ho de fer en molts grups reduïts”.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu