27 d'abril de 2024

El ManlleuActua omplirà la ciutat d'arts escèniques aquest dissabte

ManlleuActua és una nova proposta que engloba diferents activitats teatrals destinades als més petits

Irene Castellón / Albert Vilella 26 de maig de 2017 a les 16:10
El cartell del ManlleuActua

Aquest dissabte 27 de maig es celebrarà el ManlleuActua, una nova proposta que engloba diferents activitats teatrals vinculades al Premi BBVA de teatre. Aquesta iniciativa pretén seguir reivindicar l'origen del premi i va adreçada als nens i les nenes que en seran els protagonistes. 


En concret, estan previstes fins a set accions teatrals gratuïtes que es celebraran en diversos indrets de Manlleu, tant al carrer com a la biblioteca o a l’Espai Rusiñol. Aquesta proposta vol reflectir les múltiples cares del teatre a través dels infants que representaran, llegiran, reflexionaran i gaudiran veient teatre. El manlleuenc Joan Roura, director del Premi BBVA de teatre que "ManlleuActua és una inciativa que comencem aquest any juntament amb Fundació Antiga Caixa Manlleu per no poder perdre el cordó umbilical amb Manlleu. Estarà rodejat de diferents activitats durant tot el dia."


Durant el matí la Cia. Infantil Teatre Centre de Manlleu representarà l’obra El petit dels tres tambors i la Cia TalVolta de Granollers farà Remuc, una adaptació de l’obra Búfals de Pau Miró, tot a l'espai Rusiñol. Després, Deriva Mussol proposarà un Cercar l'escenari que consistirà en una caminada artística que acabarà a Can Puget, on posteriorment, es farà un dinar popular als jardins. A la tarda, alumnes de totes les escoles de primària de Manlleu faran una lectura dramatitzada de l’obra De pel·lícula, d’Adelaida Frías, a la Biblioteca municipal de Manlleu. Seguidament, l'autor i dramaturg manlleuenc David Plana impartirà uns tallers d'escriptura teatral que s'adrecen a infants d'entre 8 i 12 anys. A partir de les 6 de la tarda el teatre de carrer trepitjarà la plaça de Dalt Vila amb L'home bala i l'ovella parla i De Peluche de la Cia. Efímer, que posaran fi a la jornada.


Seguint amb la proposta dels Premis de teatre, la Biblioteca municipal de Manlleu BBVA exposa fins aquest dissabte llibres de teatre infantil. ManlleuActua l'organitza la Fundació Antiga Caixa Manlleu i compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Manlleu, BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Etiquetes:
Cultura