26 d'abril de 2024

La mesquita de Manlleu ja té avançada la reforma i s'ha enllestit la planta baixa

Les obres van començar la tardor del 2015 i diumenge passat es va fer una jornada de portes obertes

Arola Cumeras 27 de maig de 2017 a les 10:52
Imatge d'una de les sales de la mesquita

La comunitat musulmana ja té molt avançada la reforma de l’edifici de la mesquita situat al carrer de Casacuberta Gallifa de Manlleu i diumenge va fer portes obertes per mostrar-ho a tothom. Les obres van començar la tardor del 2015 i, entre d'altres, s’han millorat les condicions d’aïllament acústic.


L’Associació Musulmana de Manlleu quan va sol·licitar la llicència d’obres feia constar que la inversió equivaldria a uns 500.000 euros, que han anat a càrrec de l’entitat. Allal El Idrissi és un dels representats de la Comunitat Musulmana i també fa tasques com a secretari. Ha explicat a Ràdio Manlleu que l’acte de visita estava pensat com a “portes obertes perquè la gent veiés el que hi havia a dins, i convidar-los a te i pastes”. Segons El Idrissi, “és important perquè la mesquita ha quedat nova, i de moment hem acabat la part de baix”. El primer pis encara “està d’obres, hi estem treballant”.


Un cop acabat, el pis de dalt estarà format per “aules, sales de reunions i també algunes habitacions per poder guardar material”. Estan pendents de més finançament, que provenen dels fidels. També tenen interès en què “els veïns estiguin bé, volem que estiguin tots contents; per a nosaltres això és el més important”.


Pel que fa a la zona de baix, que és la d’oració, estan satisfets perquè “ha quedat molt bé i diumenge va venir molta gent a veure-la, que també van quedar contents”. Es va adquirir una altra nau i “s’han pogut ajuntar com si fos una sola mesquita, no dues”. Abans de les obres la mesquita ocupava el número 4 del carrer Casacuberta Gallifa, al barri del Puig, “i ara també s’hi va ajuntar la nau del número 2”.


El secretari de l’Associació de Veïns del barri de l’Erm, Miquel Casanovas, va ser un dels presents a la visita. Ha explicat que “estava molt envellit, era antic i ho havien arreglat com van poder” però ara "ha fet un gran canvi", en positiu. Casanovas va veure passar “gent de molts indrets de Manlleu, de barris i associacions diferents”.


Segons El Idrissi en un dia “normal” a la mesquita manlleuenca “poden venir entre 30 o 80 persones, però els divendres poden ser a l’entorn d’unes 200 persones, que vénen també d’altres poblacions, no només de Manlleu”. Aquest dissabte comença el mes del Ramadà i s’intensificarà l’activitat religiosa.

Etiquetes:
Societat