26 d'abril de 2024

Manlleu acull el 74è aplec de la Sardana

Com a novetat s'interpretarà una sardana amb batucada amb alumnes de l'Escola Municipal de Música de Manlleu

Gisela Francàs 27 de maig de 2017 a les 13:21
imatge d'una edició anterior

Aquest dissabte 27 a les 5 de la tarda se celebra el 74è aplec de la Sardana de Manlleu organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca. Com en cada edició la Plaça Fra Bernadí espera acollir més de 300 persones per ballar sardanes a ritme de les ja tradicionals cobles Jovenívola de Sabadell i Mediterrània.


Una de les novetats d’enguany serà una sardana amb batucada. Titulada “Batuc de roure!” del jove compositor Xavi Piñol "serà interpretada conjuntament amb alumnes de percussió de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, sota la direcció del seu professor en Joan Molina", ha explicat Imma Pujol, presidenta de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca.


Com en altres edicions "hi tindrem una participació d'alumnes que han participat a 7a campanya de la sardana a l’escola. Un programa on cada any més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària de les cinc escoles de Manlleu aprenen els passos i la història de la dansa. Ballaran la vuitena sardana “Paraigües i xemeneies” del compositor Dani Gasulla.


En total s’interpretaran 17 sardanes, una de les quals serà interpretada de forma conjunta per les dues cobles. Es tracta de la sardana “3/4 de 100” de l’Enric Ortí, sardana estrenada en motiu dels 75 anys del concurs de colles sardanistes el passat mes d’octubre. Les dues cobles interpretaran "sardanes de compositors catalans de renom tant contemporanis com de renom, sempre intentem que el programa agradi una mica a tohtom".


L’aplec començarà a les 5 de la tarda i hi col·labora l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines.

Etiquetes:
Cultura