26 d'abril de 2024

Les obres del Teatre Centre entren en una fase d'avaluació i resolució de danys

Les rajoles de les terrasses s'hauran de substituir perquè estan malmeses

Arola Cumeras 1 de juny de 2017 a les 14:03
Les obres del Teatre Centre, en una imatge de finals de maig

Ja s’ha complert el primer mes des de la represa de les obres del Teatre Centre de Manlleu, que l’estiu de l’any vinent ja podria quedar enllestit. Segons ha detallat el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, la primera setmana es va dedicar a “neteja i desinfecció” i ara s’està en una “fase de determinar i resoldre problemes”.


Segons Vilaregut, s’està comprovant que “hi ha humitats i altres elements malmesos", com ara "les canonades o algun tram del clavegueram". El regidor explica que un edifici “tancat durant tants anys ja sabem que sortiran coses; com ara que les rajoles de les terrasses s’hauran de canviar en gran part perquè s’han bufat i això no estava previst inicialment”. És una situació “que passa sempre i és normal, hi ha incidències petites que anem resolent”.


El regidor indica que més endavant “ja veurem si hi ha alguna sorpresa mes i si les obres s’aturen algun moment a l’estiu o no”. Abans, s’han de resoldre algunes “incògnites” i llavors ja es podrà plantejar el calendari en ferm. El regidor afirma que s’està “avançant en els terminis que pertoquen".


El responsable dels treballs és l’Estudi d’arquitectura Dilmé, Fabré i Torras i l’empresa que les executa és Top Proyectos y Contratas. La previsió és que siguin “catorze mesos d’obres”, tal com consta al projecte “però esperem que siguin menys”. El Teatre Centre  fa més de 10 anys que va tancar les portes. La capacitat final que es calcula que tindrà són “entre 300 i 400 butaques”. L’adjudicació es va acabar fent per 967.000 euros més IVA i el projecte es treia a licitació per 1,3 milions d’euros.

Etiquetes:
Cultura