26 d'abril de 2024

L'escola Vedruna de Manlleu recull un premi pel seu projecte fotogràfic

Els guardons els concedeix el Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Arola Cumeras 1 de juny de 2017 a les 18:32
Els infants i professors amb el premi

Els alumnes de quart de primària de l’escola El Carme Vedruna Manlleu es van emportar el primer premi en categoria del cicle mitjà i superior dels XIV Premis el CAC a l’escola amb el projecte titulat De la imatge fixa al moviment. Dilluns es va fer l’acte de lliurament al CosmoCaixa a Barcelona.


Xevi Lozano, Jacint Farrés, i Maria Carme Boix són els tres tutors de quart que han liderat el projecte. Lozano ha comentat que van rebre el premi amb "sorpresa" i alegria, perquè com a molt pensaven quedar en segona posició.


Al projecte hi van participar els 55 alumnes, als quals se'ls va introduir a la fotografia com a mètode d’expressió artística i es va fer un recorregut per la seva història. Per poder “fer el salt de la imatge fixa cap al moviment”, els alumnes van experimentar amb joguines òptiques com el zoòtrop per entendre com es genera la il·lusió del moviment. Segons Lozano, és probable que els mil euros del guardó s’inverteixin en material que garanteixi seguir treballant l’àmbit audiovisual.


L’activitat estrella d'aquest projecte va ser la construcció d’una càmera fosca amb una caixa de cartró i capturar imatges de la plaça de Manlleu amb la tècnica de la fotografia estenopeica, que es van revelar al laboratori.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu