27 d'abril de 2024

Un grup d'alumnes de La Salle marxa diumenge cap a Romania

L'estada serà de 10 dies i un cop tornin es presentarà l'experiència a l'Ateneu de Manlleu

Arola Cumeras 2 de juny de 2017 a les 18:16
Una imatge que han compartit des de La Salle a les xarxes socials

Un grup format per 6 alumnes de 4t d’ESO, un alumne de 2n de Batxillerat i dos professors marxen aquest diumenge cap a Romania. La Salle Manlleu ha engegat aquest curs un nou projecte d’ApS amb la col·laboració de la Llar d’acollida que té La Salle a la ciutat de Iasi.


Allà, el centre acull fins a setze joves amb dificultats socials, la majoria dels quals han patit casos d’abandonament per part dels pares. Un cop allà, els alumnes estaran 10 dies participant en les activitats dels beneficiaris. Cesc Farré és un dels responsables, que fa quatre anys que treballa des de Romania i explica que  “l’objectiu és conviure” i fomentar un “intercanvi cultural”.


Des del mes de gener els alumnes s’han preparat per aquest viatge i han aprofundit en les tradicions i els costums de la cultura romanesa a través de la comunitat establerta a Manlleu. A més, també han pogut aprendre algunes paraules en romanès. Amb tot, es volen centrar en fer reforç d’assignatures com “l’anglès, el francès o les matemàtiques”, on comunicar-se serà “més fàcil”. Quan l’equip torni farà la presentació del projecte, divendres 16 de juny a l’Ateneu de Manlleu.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu