24 d'abril de 2024

Haizea Monje, Stefani Georgieva i Joana Arumí, principals guanyadores del Concurs Manga

Els premis es van lliurar dissabte passat

Arola Cumeras 13 de juny de 2017 a les 14:08
Una imatge de les bosses amb alguns dels premis

Dissabte a la tarda es va celebrar la cerimònia d’entrega de premis del 12è Concurs de dibuix Manga de Manlleu. Es van rebre fins a 43 obres, que van ser projectades en el marc de l’acte.  Dins del palmarès, en categoria adulta va guanyar Haizea Monje, Sílvia Filella va ser segona i Álvaro Barrientos va quedar en tercera posició, amb un accèssit per a Sergio Marin.


En l’apartat de joves, de 12 a 17 anys, van guanyar Stefani Georgieva, Darío Lop i Mar Gálvez, amb accèssits per a Milton Hernández i Quim Ordeix. I en infants de 7 a 11 anys, els millors dibuixos van ser obra de Joana Arumí, Ona Martín i Sanae Bouzakoura. A la cerimònica d'entrega, a la sala d'exposicons de Can Puget, van ser-hi presents una cinquantena de persones.


El Concurs de Dibuix Manga està organitzat per Estudi Tres Llunes i l’Ajuntament de Manlleu i compta amb la col·laboració de La Font 23. Tanit Salvador forma part de l’estudi Tres Llunes i ha remarcat que ha estat una de les edicions “més bones”, especialment amb un “alt nivell” en la categoria d’adults.


Segon Salvador, el jurat va haver de prendre una decisió complicada. Hi havia il·lustracions amb temes “ben tradicionals” però també temàtica “futurista”. Hi havia “estils propis més personals i també acabats més professionals”. El fonamental és que tot plegat s’emmarqui dins “l’estil típic del manga, si no fos així queda automàticament fora de concurs”. Durant aquesta setmana es publicaran a la web i al Facebook tots els dibuixos premiats.


Segons Salvador, tenen previst organitzar una nova edició l’any vinent, que ja serà la tretzena. En la categoria infantil, els premis són pel·lícules i còmics, en la juvenil “tenim els dos primers premis en metàl·lic i s’hi afegeixen entrades pel Saló del Manga i per les Nits de Cinema Oriental de Vic”, i en els adults “bàsicament és diners en metàl·lic i material artístic”. Assegura que “cada any hi ha sorpreses agradables, animo a tothom a participar de cara a l’any vinent”.


El certamen rep el suport de Ficomic, Norma Editorial, Panini Comics, Planeta Comics, Selecta Vision, Nits de Cinema Oriental, Japanzone, Kritic Còmics, Vicens Piera, Mimcord, Estudi Xevidom i l’Escola Joso, entre d’altres.

Etiquetes:
Cultura