24 d'abril de 2024

L'equip de govern de Manlleu dóna per finalitzada la via de l'acord amb la propietat de la Devesa

Començaran a reclamar l'obertura de les tanques i, si els propietaris s'hi neguen, reclamaran l'expropiació del camí

Arola Cumeras 13 de juny de 2017 a les 16:09
Una de les tanques de la Devesa

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manlleu canvia d’estratègia un cop ha constatat que no és possible tancar l’acord amb la propietat perquè s’accedeixi lliurement a la Devesa. Ara el que es proposen és iniciar una via que probablement culmini amb l’expropiació del camí, que passaria a ser municipal, per arribar fins al riu.


Des de fa més d’un any, diverses tanques instal·lades pels responsables de l’explotació ramadera de la zona impedeixen que es pugui continuar acostant-se a la llera del riu, i molts sectors de la ciutadania se n’han queixat. Al febrer l’equip de govern va anunciar un acord verbal i es va actuar per fer una millora al camí d’accés, però, segons l’alcalde, Àlex Garrido ara s’ha arribat a un punt mort i el tema “s’ha de portar per altres vies”. La negociació, afirma el batlle, ja “no és possible”.


El batlle afirma que “fins on podíem arribar era posar un cartell avisant a les persones que no accedissin més enllà de les 5 metres de domini públic hidràulic”. En canvi “ens demanaven que si hi havia qualsevol incident ho assumís l’ajuntament, fóssim nosaltres qui ens en féssim càrrec i legalment no és  possible”. A partir d’ara es reclamarà a la propietat que “obri la portella i es permeti l’accés a l’àrea de domini públic, als 5 metres de llera del riu i entenem que en faran cas omís”. El següent pas és “determinar legalment la necessitat i la idoneïtat de l’expropiació de l’accés, només del camí, i és el que farem”. És probable que “la propietat entri en litigi i serà un jutjat qui ho haurà de resoldre”.


Garrido diu que “em considero una persona molt dialogant, he fet tot el que he pogut, ja m’havien avisat que era molt difícil arribar a acords amb aquesta propietat i cap dels alcaldes precedents no ho havia aconseguit”. Segons els tècnics de l’Ajuntament el procés “es pot iniciar la setmana vinent” i s’allargaria uns “tres o quatre mesos” però “el camí seria municipal” i la qüestió quedaria resolta de manera “definitiva”.