25 d'abril de 2024

19 joves de Manlleu s'han format com a auxiliars de pastisseria i fleca o auxiliars d'hoteleria

Marta Alsina es va estrenar com a nova regidora d'Educació, ja que el batlle li ha traspassat aquesta competència

Arola Cumeras 15 de juny de 2017 a les 10:10
Una fotografia de grup dels alumnes dels dos cursos del PTT, professors i autoritats

Dimarts es va fer als Jardins de Can Puget, la cloenda del curs 2016-17 del PFI-PTT de Manlleu. En concret, dels cursos d’auxiliar de pastisseria i fleca i d’auxiliar d’hoteleria, especialitzats en cuina i serveis de restauració.


Durant aquest curs, 19 joves, d’entre 16 i 18 anys, han pogut fer la seva formació a diferents espais com l'Aula del Mercat Municipal, el Sidral, el Casal Cívic Frederica Montseny i el centre de formació d'adults Miquel Martí i Pol. El Programa de Formació i Inserció - Pla de Transició al Treball dura un curs i proporciona formació professional inicial a joves de 16 a 21 anys que han finalitzat l’ESO sense graduar-se.


Ara, cinc d’aquests alumnes podran continuar els seus estudis, accedint a un cicle informatiu, i es preveuen entre tres i quatre insercions laborals a les empreses on han fet les pràctiques. Una de les joves que ha superat el curs d’auxiliar de pastisseria i fleca va exposar tots els coneixements i aprenentatges que li ha aportat i va expressar que "m'esforçaré al màxim, ho donaré tot".


A més dels estudiants, entre els assistents hi havia els professors Toni Mas i Anna Romeu, famílies, empreses i altres entitats col·laboradores i amb les quals s’ha coordinat el PTT Manlleu. Entre les empreses col·laboradores destaquen les manlleuenques com el forn de Sant Roc, el restaurant la Mossegada i Sambucus.


La Diputació de Barcelona i la Generalitat també col·laboren en aquest projecte. Eva Ribera va intervenir com a responsable dels programes de transició al treball a la Catalunya Central. Va demanar “als que no hagin aprovat que no es desanimin, perquè hi ha altres opcions i segur que tiraran endavant”.


Marta Alsinan es va estrenar en un acte oficial com a nova regidora d’Educació. L’alcalde i la regidora han intercanviat àrees i Garrido ha assumit l'àmbit d'Organització i Persones, que fins ara portava Alsina. La nova titular d'Educació va expressar “satisfacció personal  per ser la nova regidora d’Educació perquè “és l’única manera de canviar el món” de manera positiva.


El batlle, Àlex Garrido va fer “una felicitació molt especial a tots els alumnes que han acabat aquest curs i a les empreses que han col·laborat, tenint-los de practiques i al professorat”. Els cursos “són molt importants per donar oportunitats als joves”, i fan “una funció social i educativa imprescindible”. És “important aprofitar-ho, ja sigui seguint els estudis o bé incorporant-se al món laboral; tenim exemples d’èxit d’aquest programa i cada any ens fa il·lusió celebrar aquest acte”.


Toni Mas i Anna Romeu van dir que “arribar fins aquí no ha estat fàcil, però s’ha demostrat que esteu capacitats per afrontar el dia a dia i tot el que us proposeu”.  Es va fer l’entrega d’orles als alumnes i els diplomes d’agraïment per la col·laboració a les empreses. Per finalitzar l’acte, els alumnes van oferir un aperitiu que havien elaborat ells mateixos.

Etiquetes:
Ràdio Manlleu