24 d'abril de 2024

L'Ateneu de Manlleu presenta «Sa(bis)», una iniciativa que facilitarà la venda de productes de proximitat

S'ha obert una convocatòria perquè els productors que estiguin interessats puguin unir-s'hi

Gisela Francàs 17 de juny de 2017 a les 13:29
A la presentació del nou projecte s'ha explicat el seu orígen

Aquest dissabte, l'Ateneu de Manlleu ha presentat «Sa(bis)», una nova iniciativa que vol facilitar la venda de productes de proximitat sense intermediaris. Es tracta d’un projecte que neix de l’Ateneu després de rebre la idea d’un grup de productors i que té l’objectiu de crear un nou canal de distribució a on els productors tinguin la capacitat d’oferir els seus productes en un sol punt sense intermediaris.


El funcionament serà senzill. Cada setmana els consumidors potencials rebran un correu electrònic amb l’oferta dels productes de proximitat que hi hagi i podran fer la comanda via on-line. Després podran recollir un cop a la setmana a l'Ateneu. L’objectiu "és acostar aquests tipus de productes a la població d’una forma fàcil", segons ha explciat Marc Riera, de l’Ateneu.


Avui s’ha obert la convocatòria perquè els productors que estiguin interessats a unir-s’hi puguin presentar les seves propostes. Des de l’Ateneu "es farà una comissió per comprovar que els productors que s’hi adhereixin compleixin un seguit de requisits com ara que siguin de la zona i que siguin de qualitat". D’aquesta manera l’Ateneu impulsa "la cuina sana de proximitat i li dóna una sortida i més visibilitat".


Una membre dels tres productors que ha impulsat el projecte juntament amb l’Ateneu, Maria Llorens del Serradet de Barneres, ha explicat que un dels motius d'aquesta idea és "per obrir els nostres productes de proximitat i artesans a un altre públic que en el mercat del dilluns la plaça del Canigó no arribem". De moment, són 3 productors els que han impulsat el projecte i "ara es tracta d'obrir-ho perquè la gent pugui rebre un gran ventall de productes". 


Aquest és el primer projecte que l'Ateneu de Manlleu fa fora de l'àmbit estrictament cultural des de l'obertura del nou espai el novembre del 2015. La presentació ha acollit una vintena de persones i després s'ha tancat amb un tastet de productes de proximitat.

Maria Llorenç, Serradet de Barneres, durant la seva intervenció

Etiquetes:
Societat