26 d'abril de 2024

Els treballadors de Curtits Codina es manifesten per les condicions d'acomiadament de vuit empleats

El comitè d’empresa considera que ‘a poc a poc’ faran fora a tothom ‘per quatre duros’ i demana pactar les condicions

El Ter 16 de desembre de 2008 a les 19:06
Els treballadors manifestant-se a l'exterior de Curtits Codina
Una trentena de treballadors de l’empresa Curtits Codina de Vic s’han manifestat aquest dimarts a la tarda per protestar per les condicions amb les quals l’empresa vol fer fora vuit treballadors. Els treballadors s’han manifestat durant un quart d’hora al davant de l’empresa. Els vuit treballadors seran acomiadats aquest dimecres.

Tres serien prejubilacions i els cinc restants coneixeran aquest dimecres el seu acomiadament. El comitè d’empresa critica que l’empresa vol acomiadar-los amb unes condicions que es van pactar fa dos anys.

Fa dos anys l’empresa va fer un expedient de regulació i va acomiadar 23 treballadors amb una indemnització de 36 dies per 28 mensulaitats i amb un màxim de 50.000 euros. Ara, segons el comitè, l’empresa vol pagar les mateixes indemnitzacions, únicament afegint un plus per l’IPC dels dos pròxims anys a aquells treballadors que no arribin a la xifra màxima. L’any passat es van acomiadar nou treballadors més. El comitè d’empresa considera que ‘de mica en mica’ faran fora a tothom ‘per quatre duros’ i demana que la direcció pacti amb ells les condicions.

El comitè accepta que la feina ha baixat, però demana poder negociar els acomiadaments i no descarta més manifestacions. La concentració que s’ha fet aquest dimarts a l’exterior de Curtits Codina tenia el recolzament dels sindicats CCOO i de la UGT.
Etiquetes: