23 d'abril de 2024

Alumnes de La Salle expliquen la seva experiència de cooperació a Romania

Divendres passat els alumnes de La Salle Manlleu van organitzar un acte a l'Ateneu per presentar el projecte

Albert Vilella/Arola Cumeras 20 de juny de 2017 a les 12:15
Acte de presentació del nou projecte d'ApS a l'Ateneu de Manlleu

Els alumnes de La Salle Manlleu ja han tornat del viatge a Romania. El grup format per 6 estudiants de 4t d’ESO, un alumne de 2n de Batxillerat i dos professors ha estat l’encarregat de portar a terme el nou projecte d’ApS.


Amb la col·laboració de la Llar d’acollida que té La Salle a la ciutat de Iasi, el grup hi ha fet una estada de 10 dies. Durant aquests dies el grup ha realitzat diverses activitats. Reforç escolar i participar de la rutina de la llar, han estat algunes d’aquestes. Cesc Farré, un dels responsables del projecte, assegura que “l’adaptació” va anar “francament bé” i explica que es “van superar totes les expectatives”.


Un cop acabat el viatge, el divendres passat els alumnes de La Salle Manlleu van organitzar un acte a l’Ateneu per presentar el projecte. El reportatge principalment explicava tres aspectes de la seva estada, la convivència amb els joves de la llar d’acollida, el coneixement adquirit sobre la ciutat de Iasi i, finalment, una reflexió sobre el viatge. Carla Silvestre, una de les alumnes que hi ha participat, comenta que ha estat “una experiència que els ha marcat molt” per “la realitat” que es van trobar.


L’acte de presentació del projecte va acabar amb una mostra de cuina romanesa i amb diverses actuacions per part dels alumnes de La Salle. Cesc Farré explica que “l’assistència va ser molt bona” i que va resultar ser una “festa molt reeixida” amb una forta presència de la comunitat romanesa de Manlleu. Pel que fa al projecte amb la llar d’acollida de Romania, Cesc Farré assegura que “és molt probable que es torni a repetir l’any que ve”.           

Etiquetes:
Ràdio Manlleu