25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu demana un préstec per accelerar els treballs del POUM

Es van aprovar dues mocions sobre el poble rifeny i la qualitat de l'educació pública

El Ter 22 de juny de 2017 a les 18:03
Una imatge de la sessió plenària d'aquest juny

El ple de Manlleu dimarts va aprovar demanar un crèdit a la Diputació de Barcelona per valor de 175.000 euros que es destinarà a la redacció i seguiment del POUM, que segons la regidora Marta Moreta podria estar enllestit “aproximadament en dos anys”.


Segons Moreta, el crèdit anirà “íntegrament a finançar la redacció del POUM”. El batlle va aclarir que el crèdit no implica “cap tipus d’interès”. A més, “s’ha arribat aquí perquè estem a expenses d’uns diners que ja ens havien d’arribar de la Diputació mateix i els necessitàvem amb urgència i entenem que és una bona inversió”.


La CUP hi va votar en contra i ICV es va abstenir. El cupaire Eudald Rifà va exposar que “no sabem en què i com es destinaran els diners i com que el punt ha entrat per urgència no hem tingut temps de parlar-ne”. Es va mostrar contrari a “externalitzar una feina que haurien fet millor els tècnics de l’Ajuntament”. Voldrien que “es mantingui l’esperit participatiu del POUM” i que s’introdueixin “propostes d’urbanisme en perspectiva de gènere” i van retreure “improvisació constant”.


Miquel Sánchez, d’ICV va justificar l’abstenció per la “improvisació, tot i que estic d’acord en la qüestió de fons, que el POUM nou s’ha d’aprovar”. Moreta va explicar que els Serveis Tècnics tenen “gran quantitat de projectes sobre la taula, com el polígon del Verdaguer i el Mas que requereixen estar-hi molt a sobre”. Per tant, “no poden també desenvolupar tot el POUM”. Actualment es fan reunions mensuals amb els grups polítics del consistori sobre el POUM “i evidentment l’equip redactor ho tindrà en compte”.


Enllestida la revisió dels llocs de treball dels empleats de l'Ajuntament


Durant la sessió es va aprovar la revisió d’una part de la Relació de Llocs de Treball. Va tirar endavant amb les abstencions de PDeCAT i la CUP i el vot a favor de l’equip de govern i ICV.  L’alcalde, nou responsable d’Organització i Persones, va comentar que eren les modificació de les RLT que “encara no s’havia tractat i ara ja donem per acabada la tasca que ha portat mesos”. El que s’ha fet és ”endreçar i actualitzar les responsabilitats”, cosa que “s’ha fet amb acord amb els representants dels treballadors”. L’impacte econòmic “que pot tenir en el futur no és de consideració”. Els llocs de treball que es creen “es cobriran amb personal de la mateixa àrea que feia altres funcions”. Des de la CUP, Ismael Dot va justificar l’abstenció.


El batlle va convidar els cupaires a formar part de les taules de debat amb els treballadors, cosa que Dot va declinar perquè “aquesta és la tasca de l’equip de govern, no pas de l’oposició, però tenim tot el dret a demanar transparència”. Benjamí Nieto, del PDeCAT va considerar que mancava un informe on es plasmés tota la negociació per escrit.


S'aproven mocions en defensa de l'educació i solidaritat amb el poble rifeny


Es van aprovar dues mocions per unanimitat. Una d’ICV en nom de CCOO defensada per Joan Gallego sobre la igualtat d’oportunitats en l’educació. Les sol·licituds es fan arribar a la Generalitat. Una altra moció aprovada amb tots els vots va ser la d’ICV defensada per Bilal, en suport al poble rifeny. La moció titulada Manlleu, referèndum sí, finalment es va retirar de l’ordre del dia perquè, segons va dir el batlle un cop finalitzat el ple, els partits sobiranistes com ERC i PDeCAT consideren que cal ser prudents i no aprovar manifestos que es puguin impugnar.

Etiquetes:
Política Municipal