25 d'abril de 2024

Marbres Ter patenta unes innovadores bandes reductores més econòmiques i resistents

L'estalvi econòmic és molt gran, ja que les bandes habituals valen uns 4.500 euros i aquestes costen uns 800

Arola Cumeras/Albert Vilella 23 de juny de 2017 a les 12:48
Una imatge de les noves bandes de formigó instal·lades

Aquest dijous s’han presentat unes noves bandes reductores de velocitat. L’acte ha tingut lloc a l’empresa manlleuenca Marbres Ter, responsables d’aquest nou model. 


Aquest dijous a partir de les 10 del matí ha començat la presentació d’un nou model de bandes reductores de velocitat, registrades i patentades per l’empresa manlleuenca Marbres Ter. Tal i com explica un dels seus directius, Miquel Ortiz, aquest nou model presenta un seguit de millores respecte als coixins berlinesos actualment instal·lats.


Entre altres aspectes, “són més econòmiques i tenen una llarga durabilitat”, a banda que la seva instal·lació és molt senzilla. A més, tenen unes fletxes "que són luminiscents en la foscor" i pràcticament "no requereixen manteniment". Fins ara s’ha portat a terme una prova pilot d’aquest nou producte, realitzat en formigó i encaixat a la mateixa avinguda de Roma de Manlleu, davant de l’institut Antoni Pous i molt a prop de l'empresa que les ha creat.


Segons Marta Moreta, regidora de Manteniment, Servei d’Obres i Espai Públic, ara es col·locaran dues bandes més a l’altra cantó del carrer i es consultarà a la policia municipal per decidir on col·locar les següents. La regidora també assegura que entre aquest any i el que ve s’incorporaran aquestes noves bandes, que defineix com a “idea fantàstica”. Altres ajuntaments ja han demostrat el seu interès per aquesta prova pilot. Moreta ha detallat que les bandes que hi ha al mercat poden valdre "uns 4.500 euros" i en canvi aquestes en costen "només entre 700 i 800". 


A la presentació hi ha intervingut també el regidor de Serveis Territorials i Esports, Enric Vilaregut o el regidor socialista Antoni Poyato. A banda, hi van ser alcaldes d'altres poblacions osonenques per veure la novetat.