24 d'abril de 2024

Els veïns de Vista Alegre es plantegen mesures de pressió que impliquin talls al pont

El veïnat insisteix que vol una passera per on es pugui circular també amb els vehicles durant les obres

Arola Cumeras 23 de juny de 2017 a les 15:58
Un moment de l'acte amb integrants de la junta de l'Associació de Veïns de Vista Alegre

Aquest dimecres al vespre els veïns del barri de Vista Alegre van fer nou acte al Museu del Ter, per demostrar la seva discrepància amb les obres del pont de Can Molas. El president de l’Associació de Veïns, Jaume Caralt, va insistir que quedaran aïllats durant les actuacions, que segons el consistori s’encetaran durant el darrer trimestre d’aquest any.


Van anunciar que preparen nous actes reivindicatius. Segons els veïns, el gran objectiu és “la passera, perquè volem passar, i si no ho entenen els ho explicarem de moltes maneres”. El president assegura que “ fins ara ens han venut la cabra però sembla que hi ha alguna porta oberta per fer-la”. Afirma que “se’ns treien de sobre però ara ens donen alguna possibilitat”.


Jaume Caralt diu que la passera pot servir per la futura connexió amb el carril bici que vindrà de Vic “i no serà una despesa, sinó una inversió de futur”, cosa que “es nega per part de l’Ajuntament”. Es va concretar que es demana la passera “al carrer de les clavegueres, a la casa de la Roca”, on hi ha “un baixador” i un camí i posar la passera “als esqueis”. Expliquen que van contactar amb una empresa que es dedica “a fer estructures metàl·liques i han fet un pressupost a l’Ajuntament”.


Des del veïnat insisteixen que volen “que s’eixamplin les voreres sense haver d’enderrocar el pont i tornar-lo a aixecar”. Asseguren que hi ha “cinquanta mil solucions constructives” i que si els problemes estructurals “fossin tan greus com diuen, ara no hi passarien els camions” i tot plegat "es fa per interessos polítics". Del projecte actual de l’equip de govern d’expropiar el camí a la propietat i recuperar l’accés a la Devesa creuen que serà “a llarg termini” i es queixen que “hem anat fent temps perquè ens hem cregut els polítics, però estem a quatre mesos de començar les obres i hem de prendre decisions”. Es faran “mesures de pressió, potser el pont quedarà tallat, potser hi voltaran xais o tractors, o hi haurà algun contenciós-administratiu”.


Pel que fa a les alternatives de pas, com ara la d’anar a fer la volta passant per Roda de Ter o bé pel camí de Malars, les veuen molt inconvenients. A banda, s’han reunit amb la Diputació de Barcelona i va ser “impossible reunir-nos amb l’ACA”. Van assegurar que “l’ACA veia bé que es fes una passera però que exigia seguretat, com si fos un pont definitiu i que un cop acabades les obres es desmuntés”. Segons Caralt, “l’alcalde em va dir que valdria 600.000 euros, quan altres assistents a la reunió comentaven que costaria entre 150 i 200.000 euros; una diferència abismal”.


Els veïns han fet uns càlculs que indiquen que els valdrà “uns 900.000 euros” globalment de sobrecost en temps i transport durant els 10 mesos d’obres previstos. Així ho recorda una pancarta que es va unir a les pintades que ja havien fet anteriorment a parets i calçades per reclamar la passera. A la pancarta del carrer Barcelona hi fan constar que es consideren un barri “oblidat i sense serveis”.