24 d'abril de 2024

La Flama del Canigó, a punt per il·luminar Manlleu

El 7 i 8 de juliol es farà a Manlleu la Trobada de Territoris de Parla Catalana

Arola Cumeras 23 de juny de 2017 a les 16:55
La Flama del Canigó ja ha arribat en alguns punts com ara Barcelona

Manlleu celebra que ja fa 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a la població per reivindicar la llengua i la cultura catalanes. Lluís Soler, president de Tradifoc, ha explicat que aquest matí ja s’ha recollit la flama a Coll d’Ares i s’ha recordat la figura d’un dels impulsors, Xavier Valls, que va morir recentment.


Un cop la flama arribi a la ciutat, a partir de 3/4 de 10 de la nit, “es farà una rebuda com cal, amb parlaments diversos”. Entitats d’arrel tradicional com “sardanistes, geganters, castellers o grallers ens faran una mostra d’habilitats” i es ballarà “una sardana al voltant d’una foguera, a la plaça, i després anirem a la plaça de la Flama del Canigó per encendre el peveter i sentir cançons de Joan Usart”.


Els actes s’allarguen perquè el 7 i 8 de juliol es vol fer la Trobada de Territoris de Parla Catalana, aprofitant “els 40 anys del Congrés de Cultura Catalana i la celebració aquesta dels 50 anys d’arribada de la flama a Manlleu”. Amb les “dues efemèrides juntes, ho celebrarem a través d’un congrés”. Es començarà amb una conferència inaugural d’Antoni Ayala, sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona a Dalt Vila.


Es continuarà dissabte 8 amb una taula rodona sobre l’ensenyament del català, la lectura del poema Canigó amb l’actor Lluís Soler i més actes vinculats. Es farà una “mostra d’entitats d’arrel tradicional” i es parlarà “de polítiques i de literatura catalana”.  S’acabarà amb concerts de Feliu Ventura i Joan Usart i un sopar de cloenda.

Etiquetes:
Cultura