25 d'abril de 2024

ERC Manlleu afirma que en els dos primers anys ha complert el 80% del programa electoral

Aquest dijous al vespre es va fer un acte a Can Puget coincidint amb l'equador del mandat

Arola Cumeras 23 de juny de 2017 a les 17:45
Una imatge d'Enric Vilaregut, Àlex Garrido i Marta Alsina

El grup d’ERC Manlleu va celebrar a Can Puget un acte titulat Passem comptes! Es tractava de fer balanç dels dos primers anys de mandat al capdavant del consistori, primer en minoria amb un pacte amb MÉS i després ja en majoria, amb el PSC i la regidora no adscrita.


El batlle, Àlex Garrido, va parlar davant d'una cinquantena de persones dels projectes ja executats i dels que hi ha a l’horitzó, acompanyat de la regidora d’Hisenda i Educació Marta Alsina i del regidor d’Urbanisme i Esports Enric Vilaregut. Segons Garrido, els reptes complerts han estat la rotonda del passeig de Sant Joan, la biblioteca i la represa d’obres del Teatre Centre, que “estarà acabat per la festa major de l’any vinent”. Va posar èmfasi en el Projecte Educatiu de Ciutat, la reducció de l’atur o bé a reforçar vincles amb la  UVic.


Marta Alsina va parlar de l’endeutament, que està al 72% i permet finançar-se de nou a crèdit, de la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció Ciutadana o de les millores del portal de Transparència i del PEC.


Enric Vilaregut es va referir al “conflicte amb els veïns de Vista Alegre” i va afirmar que “eren qui més demanaven el pont”. Va remarcar que “és un projecte de la Diputació” i una “necessitat àmpliament reivindicada a tot Manlleu i tenim molt clar que ens manca seguretat i que el pont no està en condicions”. Les obres es començarien l’últim trimestre d’aquest any. Va explicar que estan valorant un informe “d’una possible passera i el mes vinent decidirem”. En política esportiva “ens hem dedicat a crear unes grans instal·lacions esportives, més que a ajudar les entitats, de vegades has de triar”. El camp de futbol tenia una herba en mal estat i es va canviar; també s’ha actuat a la piscina coberta per canviar el sistema de cloració i el paviment.


Àlex Garrido va donar novetats respecte l’enderrocament dels pisos de Can Garcia, sense donar dates concretes. Va considerar que el primer bloc “es va enderrocar amb menys dificultats del que la Generalitat preveia”. Durant una visita d’Oriol Junqueras se li va recordar que calia una partida per tirar a terra el segon bloc, cosa que s’ha complert. El batlle diu que ja es treballa amb Incasòl per reubicar les 40 famílies que encara hi viuen i que confien que “sigui a terra abans d’acabar el mandat”.


Segons l’alcalde, “en dos anys pràcticament hem assolit el 80% del que ens comprometíem a fer; els polítics hem de complir la nostra paraula i ho estem fent”. Al programa electoral també hi constava el projecte de l’Escola de Música de Manlleu “per tenir una ubicació definitiva, que no sabem si serà en un altre espai o dins del projecte de remodelació integral de Can Puget”. Afirma que “aviat ens hi posarem” i també el projecte “de la tercera pista, que vam dir que seria de cara al proper mandat, es podria fer abans”. Entre els punts “de fricció i espinosos hi ha un repunt de la delinqüència degut a menors i que està pràcticament resolt”, la “manca d’habitatge social” o el tancament de la Devesa.

Etiquetes:
Política Municipal