26 d'abril de 2024

El Centre de dia Josep Roqué de Manlleu rep 3.500 euros per a beques menjador

El batlle va anunciar que s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Vic i la Generalitat per tenir places concertades

Arola Cumeras 27 de juny de 2017 a les 17:33
El moment en què el batlle fa entrega del xec

El Centre de dia Josep Roqué de Manlleu ja ha rebut els 3.505 euros que els va entregar aquest dilluns l’alcalde de Manlleu Àlex Garrido i la regidora de Participació Ciutadana Maite Gallifa. El projecte de destinar l'import a beques menjador va ser el més votat en l’enquesta ciutadana que proposava 3 projectes socials on destinar els diners recaptats en la subhasta de quadres del desembre.


En concret, aquesta opció va rebre el 52% dels vots. Els altres dos projectes eren el Banc d’Aliments El Sarró i la Compra de llibres per a les escoles. Els quadres que es van posar a subhasta eren propietat de l’ajuntament i procedien majoritàriament de concursos com el de pintura ràpida. Es van posar 61 quadres a subhasta dels quals 41 van ser adquirits i la iniciativa es podría repetir aquest any.


Jaume Castellanos , gerent de la Fundació de l’Hospital de Sant Jaume, que gestiona el Centre de Dia, es va mostrar agraït. Va explicar que els diners permetran que persones necessitades puguin anar al centre de dia per tal de fer una dieta equilibrada i gaudiran del servei de menjador. Els criteris ja preestablerts amb l’ajuntament permetran “donar-los cabuda a casa nostra”.


Actualment s’atenen 69 persones diferents, “que no vol dir que vinguin cada dia” i “el servei que es dóna és bo”. També s’ofereixen estades en règim de mitja pensió i de pensió completa, des de les 8 del matí fins a les 6 de la tarda. Es tracta de poder “mantenir activitats també des del punt de vista físic i cognitiu, també amb tallers i activitats”.


Àlex Garrido va anunciar una novetat, i és que el centre podria comptar aviat amb unes “15 places concertades”, finançades per tant amb diners públics. El batlle va explicar que fa molt temps que es mantenen “converses amb l’Ajuntament de Vic, bàsicament amb l’alcaldessa Anna Erra”. Es demana a la Generalitat que el centre de dia pugui incorporar places públiques ja que “és un fet bastant curiós que Manlleu no es disposi ni d’una sola plaça pública al centre de dia”. A Vic, les places públiques que ofereixen no s’acaben d’adjudicar totes i aviat es farà una cessió a Manlleu.


S’haurà de signar un conveni a tres bandes per ratificar-ho.  Segons Jaume Castellanos, amb aquesta notícia “a nosaltres se’ns obre un ventall de possibilitats”, per “als usuaris de Manlleu i part de comarca”.

Etiquetes:
Fires i festes