26 d'abril de 2024

Arrenca el servei gratuït per fer consultes sobre clàusules terra o despeses de les hipoteques

El servei es presta a l'OMIC i cal demanar cita prèvia al 93 851 08 48 o al correu omic@manlleu.cat

Arola Cumeras 28 de juny de 2017 a les 17:43
Pancartes sobre les clàusules terra de les hipoteques

A partir d'aquest dimecres comença a funcionar un nou servei gratuït i específic per assessorar als ciutadans que tinguin dubtes sobre si la seva hipoteca està afectada per clàusules terra o per despeses abusives.


Segons explica el tècnic de Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu, Joan Piella, tot  neix a partir d’un conveni de col·laboració entre el Col·legi d’Advocats de la Província de Barcelona i el Servei del Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. Un advocat es desplaçarà al servei públic de consum per tal d’assessorar a la ciutadania de forma gratuïta i individualitzada.


En concret, professionals del Col·legi d’Advocats de Vic atendran i assessoraran als consumidors que tinguin dubtes en aquests temes. En el cas que la persona consumidora decideixi acudir a la via judicial, i sempre i quan compleixi uns requisits, també serà assessorada en relació a la justícia gratuïta. Aquest nou servei s’oferirà a l’Oficina Municipal d’Informació i Defensa del Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament de Manlleu, al carrer Enric Delaris, un total de 3 dimecres al mes, en horari de 2/4 de 10 a 2/4 de 2 del matí fins a finals de novembre de 2017, exceptuant el mes d’agost.


Paral·lelament per a la resta de temes en general es continuarà oferint a l’OMIC el SOJ (Servei d’Orientació Jurídica) per part d’advocats del mateix Col·legi de Vic , els dimecres al matí de 10 a 2 com fins ara. El telèfon de l'OMIC és el  93 851 08 48 i el correu és omic@manlleu.cat i sempre cal demanar cita prèvia. També es pot fer a través de l’OAC (Oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de Manlleu, 938506666). Piella també explica que és important remarcar que “a diferència de l’OMIC, que només atén gent de Manlleu”, en aquest cas “es vol intentar arribar al màxim de persones, fins i tot d’altres comarques, i és un servei obert a qualsevol ciutadà”. De moment ja s’han mostrat interessats “des de la Garrotxa”.

Etiquetes:
Economia i empresa