25 d'abril de 2024

Cap de setmana de festes al barri Vilamirosa

Es commemoren els 30 anys i els veïns han previst una ambientació medieval

Arola Cumeras 29 de juny de 2017 a les 10:34
Una imatge de l'edició del 2015 de les festes de Vilamirosa

El barri Vilamirosa fa 30 anys i els veïns organitzen tot un cap de setmana festiu per celebrar-ho. Com a novetat, decoraran el barri amb temàtica medieval, i dissabte s’hi podran trobar parades temàtiques i a la tarda, tornejos on podran participar els majors de 16 anys.


Antoni Aguilera és el primer any que és el president de l’Associació de veïns del barri Vilamirosa. Ha explicat que amb aquest programa d'actes confien poder atreure joves participants. Les muralles del castell es faran “amb caixes de cartró” i els veïns demanen voluntaris per divendres a la tara per tal de poder “unir-les, fer la muralla i que quedi un escenari medieval”. Si no es pot començar divendres a la tarda per la previsió meteorològica “ho faríem el dissabte”.


Divendres es començarà amb discoteca juvenil i caminada nocturna fins a Sant Jaume. Dissabte també hi haurà plaques de cava, sopar popular  a base d’entrepans i la presència del Duo Nou Estil, que “s’encarrega del ball de Les Dames i esperem que porti també molta gent”. Diumenge hi haurà l’arrossada al migdia que s’organitza conjuntament amb el final de curs de la Penya Flamenca, que oferirà una actuació seguida de les havaneres del grup Cinc sons i per acabar hi haurà focs artificials. Els organitzadors estan nerviosos davant l’anunci de “les pluges, però creiem que sortirà tot molt bé”.


Diumenge al matí es preveu també xocolatada, festa infantil i de l’aigua. En alguns casos, si fa mal temps les activitats s’hauran d’anul·lar “però l’arrossada de diumenge la faríem igualment al local de la Penya Flamenca”. Per commemorar aquestes tres dècades d’història ja van idear la festa de primavera, i pretenen tornar-ne a impulsar a la tardor i a l’hivern.

Etiquetes:
Cultura