23 d'abril de 2024

Besada LGTBI a Manlleu

Els defensors de la diversitat sexual i de gènere expliquen que continua vigent un 'exili rural'

Arola Cumeras 29 de juny de 2017 a les 10:17
Des del Casal Boira Baixa es va pintar una bandera multicolor en un pas de vianants

Aquest dimecres 28 de juny es va organitzar a Manlleu una besada col·lectiva, on van participar una quinzena de persones, per commemorar el Dia Internacional LGTBi. L’acte es va fer a les 6 de la tarda davant de l’església de Santa Maria.


Es commemorava el dia per a l’alliberament sexual de la comunitat LGTBI, també conegut com a Dia de l'Orgull gai. Una de les concentrades, Marta Rosell, va explicar a Ràdio Manlleu que des d’Arran, organització juvenil de l’esquerra independentista “hem volgut reivindicar-ho perquè defensem totes les sexualitats diferents i l’alliberament sexual i de gènere”.


Segons Rosell, han pogut constatar el fenomen que anomenen “exili rural” i que consisteix en què molts integrants del col·lectiu deixen les poblacions més petites. En grans ciutats, les seves opcions sexuals no són tan qüestionades ni tampoc minoritàries. Ho comenta la mateixa Rosell.


L’acte es va impulsar de manera conjunta amb Talcomsom, una entitat osonenca que aplega la comunitat LGTBI. El Casal Boira Baixa de Manlleu s’hi va sumar pintant amb la bandera multicolor un pas de vianants de la baixada Bonet.

Etiquetes:
Societat