26 d'abril de 2024

Projecte Llenamú obté dos dels cinc guardons que es concedien a la XIII Mostra de Teatre de Barcelona

El 23 i 24 de gener Projecte Llenamú es podrà veure a l'Institut del Teatre de Vic

El Ter 17 de desembre de 2008 a les 13:26
Una imatge de conjunt dels premiats
La companyia CorCia Teatre es va convertir dilluns a la nit en una de les protagonistes de la XIII Mostra de Teatre de Barcelona amb l’espectacle Projecte Llenamú. L’obra va estar nominada en quatre dels apartats i es va endur dos dels cinc premis que atorgava la mostra.

Un jurat format per 10 persones del món del teatre i el periodisme van concedir-los l’accèssit al millor espectacle. A més a més, l’actor Cesc Pérez es va endur el premi al millor actor per la seva interpretació del personatge d’Esteve Gasòliba. El director del muntatge, Joan Roura, explica la il·lusió i la sorpresa que els van causar els premis.

Projecte Llenamú parteix d’unes restes arqueològiques de gran valor que han estat descobertes sota una antiga colònia industrial: la "Colònia de Llenamú". L'Esteve Gasòliba, únic habitant que hi queda, no està disposat a marxar per més ofertes que li faci l'Administració. El senyor Pere Artigas, director general de Patrimoni Cultural, s'encarrega personalment de les negociacions per arribar a un acord. El director, Joan Roura es mostrava content del fet que el jurat destaqués que l’obra és simple i nota, un dels objectius que perseguien amb la posada en escena.

El premi consta d’una gira al primer trimestre del 2009 que portarà l’obra a Girona, Igualada, Granollers, Tarragona, Sabadell i Reus. També es tornarà a interpretar al Teatre del Raval de Barcelona, on ja va ser pel novembre. El 23 i 24 de gener Projecte Llenamú es podrà veure a l'Institut del Teatre de Vic.
Etiquetes:
Cultura