23 d'abril de 2024

El Sidney Cinema podria convertir-se en una promoció d'habitatges de lloguer per a gent gran

El batlle va fer la proposta a la propietat, que en principi ho troba interessant

Arola Cumeras 30 de juny de 2017 a les 17:42
Una imatge publicada a la revista El Ter, en un reportatge sobre el Sidney Cinema el 2013

L’antic Sidney Cinema, un edifici emblemàtic en desús durant molts anys, podria convertir-se en habitatges col·laboratius de lloguer per a gent gran. L’alcalde de Manlleu ha explicat en un esmorzar amb la premsa comarcal que així ho va suggerir als propietaris, que ho veuen amb bons ulls i que aviat faran de manera conjunta visites en poblacions com Olot on s’han dut a terme projectes similars.


Àlex Garrido ha explicat que després d’una reunió amb els propietaris, els va ratificar que “l’Ajuntament no té cap intenció de comprar el Sidney Cinema ni tampoc la capacitat econòmica per renovar-lo ni per mantenir-lo”. Els va suggerir que ja que el POUM vigent actualment és el del 1988, perquè el del 2008 està suspès per ordre judicial, i allà el Sidney estava catalogat com a habitatges, s’hi fes aquest amena d’equipament. Garrido ha comentat que el pisos cooperatius “també hi cabrien” i al nou POUM que s’està elaborant es deixaria l’edifici amb aquesta catalogació, mentre al suspès hi constava “com a zona cultural privada, que si no es va desenvolupar fora de la crisi, ara tampoc no es farà”. Un cinema d’aquelles magnituds avui “no tindria sentit a Manlleu, possiblement ni a Barcelona” i “el mateix per un teatre” i “menys de caràcter públic”.


A Manlleu “hi ha un dèficit en aquest sentit i l’estructura poblacional fa que cada vegada la població envelleixi més” i “les places de residència públiques són les que són”. Aquesta funció “residencial i social seria molt important” i “permetria mantenir una part dels baixos com a patrimoni històric”. Serien habitatges de pocs metres quadrats i amb espais comuns a la planta baixa. En aquests terrenys “per darrere es podria fer una mica de jardí” i “està al centre de Manlleu, a prop de tot arreu”.


"Si la propietat vol, demà mateix es pot demanar el permís d’obres", ha emfasitzat. El consistori “col·laboraria fent molta publicitat, posant-hi recursos humans de l’àrea de promoció social i pot ajudar a seleccionar la gent”. Les experiències que es visitaran “són privades i tenen una llista d’espera important”.


La tanca de la Devesa, serrada 


El batlle també ha destacat que a la Devesa, un punt calent des de fa un any i mig quan els propietaris van tancar l’accés al riu,  fa dues nits “algú va serrar la porta d’accés”. Pel juliol passarà pel ple el tema de l’expropiació del camí i es preveu que el cost “no sigui gaire elevat”.


Al ple del mes de juliol també es parlarà de la modificació de la zona del Poquí, on s’hi construiria el Mercadona i la nova comissaria de la Policia Local. Segons l’alcalde, ara “és molt diferent del primer projecte, que no ens acabava d’agradar; entenem que ara és una oportunitat”. El projecte al Poquí, “implicarà l’eixamplament de la rotonda i la creació d’una zona boscosa”. Ha considerat que l’oposició fa “demagògia” perquè l’actual Mercadona “tancaria” i per tant no creixen els metres destinats a grans superfícies comercials.


El batlle ha opinat que el sòl industrial és “una gran prioritat” i la setmana vinent hi haurà reunions amb els propietaris de terrenys de El Mas i el ple de juliol o bé pel setembre es tirarà endavant la modificació urbanística, “més acotada respecte el POUM del 2008”. Això implicarà “fer el vial d’accés per la rotonda de Torelló”.


L'escola de música podria quedar-se a Can Puget


Pel que fa a l’escola de música, un cop descartada la ubicació del pis de dalt del Teatre Centre, hi ha dues alternatives. La més cara, seria ubicar-la a Can Mataró i la més assequible, reformar “la primera i segona planta de l’edifici de Can Puget”. A Can Puget ja hi ha aprovat un projecte estructural i “ara seria el moment de reformular-lo, incorporant els usos que en volem fer”. L’escola de música “està bé on està i els comerços de Dalt Vila també exerceixen certa pressió perquè hi mantinguem l’equipament”.


Garrido també ha dit que el Teatre Centre “podria estar enllestit abans dels 14 mesos” i ha parlat de “falta de lleialtat dels tècnics municipals” que s’està “suplint amb més intervenció per part de la regidoria”. Més tard ha matisat que “ells han de fer la seva feina, sempre he dit que a nosaltres ens voten per fer de polítics i fer política”. Finalment, ha considerat que Manlleu “ja és ciutat universitària” perquè el CERM en forma part però “ara que ja s’ha assolit la facultat de Medicina hem d’incrementar els contactes i he proposat uns estudis que es facin a Manlleu” que no ha volgut concretar.

Etiquetes:
Política Municipal