25 d'abril de 2024

Manlleu entrega les beques als quatre millors expedients del batxillerat

Una de les premiades, Judit Donada, ha tret la nota de la Selectivitat més alta d'Osona

Arola Cumeras 4 de juliol de 2017 a les 09:33
Una imatge dels guardonats amb l'alcalde i representants de les empreses que fan possible les beques

Manlleu va lliurar les beques als millors currículums d’alumnes de 2n de Batxillerat dels centres educatius de la ciutat. A La Salle, els guardonats van ser Judit Donada i Mark Gutiérrez. De l’institut Antoni Pous, van ser Pau Canudas i Sergi Prat.


L’acte de lliurament es va fer divendres a la biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. Aquestes beques premien els alumnes que han aconseguit les millors qualificacions de mitjana. Estan dotades amb mil euros, amb la col·laboració de les empreses Novatilu i Bon Preu. L’import l’hauran de destinar a despeses referides als seus estudis del curs vinent.


L'estudiant de La Salle Judit Donada, amb un 10 de nota mitjana al Batxillerat, a més ha estat l’alumna osonenca que ha tret la nota més alta a la Selectivitat, amb un 9,60. Explica que ho va viure amb sorpresa quan “vaig obrir els resultats a la pàgina web” i que “la nota era més alta del que em pensava”.


La mitjana global entre el Batxillerat i la Selectivitat és un 13,84 sobre 14. Donada es decanta cap a l’àrea científica, però amb alguns dubtes, comenta que “tiro més per Física, però també m’agrada la Química” i podria cursar-ho a la Universitat de Barcelona “pels horaris”. Durant l'any també va rebre un premi de l’Ajuntament de l’Esquirol pel seu treball de recerca, que estava centrat “en una anàlisi qualitativa de quatre pigments" un dels quals es troba "en unes roques del Cabrerès” i també des de l’Institut d’Estudis Catalans li van concedir una menció honorífica.


Dels seus companys de La Salle, Mark Gutiérrez també va rebre el premi i està dins del Top 5 de la selectivitat a osona, amb un 9,30. Va seguit de Roger Godayol, també de La Salle, amb un 9,25.


Per la seva banda, Pau Canudas també va rebre una de les beques per tenir un dels quatre millors expedients de Batxillera i recentment va ser premiat pel seu treball de recerca. A més, va ser l’estudiant amb la nota més alta de Selectivitat a l’institut Antoni Pous i el novè d’Osona, amb un 9,05.


Explica que a banda de ser “constant, és important no estressar-se”. En el seu cas “com que volia entrar a una carrera d’un 5, vaig anar fent tranquil·lament i la nota m’ha sorprès positivament. L’any vinent té previst fer Geografia i Ordenació del Territori a la UAB. Explica que “tenia molt clar que no aniria a fer una carrera només perquè tingués una nota de tall alta”. Comenta que “m’agrada la recerca i també aplicar la geografia en temes com l’arqueologia”, per això hi va basar el treball de recerca o disciplines com “la geopolítica”.


El lliurament de les beques a millors expedients de batxillerat el van dur a terme Àlex Garrido, alcalde de Manlleu, Josep Ignasi Solsona, director del Col·legi La Salle de Manlleu, Lluís Monteis, director de l’Institut Antoni Pous, Andrea Carandell, representant de l’empresa Novatilu i Robert Torres, representant de Bon Preu. Per cloure l’acte, alumnes de l’escola Municipal de Música de Manlleu van interpretar unes peces musicals. 

Etiquetes:
Ràdio Manlleu