24 d'abril de 2024

Comencen dues actuacions de millora a la carretera C-17

Una actuació consisteix en protegir els talussos i l'altra en estendre nou paviment antilliscant

ACN 4 de juliol de 2017 a les 17:51
Una imatge del tram en què es fan les obres

El departament de Territori i Sostenibilitat comença aquest juliol dues actuacions de seguretat viària a l'autovia C-17 entre el Vallès Oriental i Osona que sumen una inversió d'1,8 MEUR.


En concret, dilluns van començar treballs de protecció de talussos entre Granollers i Centelles i, en les pròximes setmanes, es duran a terme diverses accions per millorar les característiques superficials del ferm entre la Garriga i Centelles.


Aquestes obres s'han d'efectuar en horari diürn i podran comportar restriccions al trànsit. Les obres consisteixen en la millora de la protecció i l'estabilitat de diversos talussos en el tram entre Granollers i Centelles, que abasta 33 quilòmetres. En total, s'actuarà en una vintena de talussos i es col·locaran més de 33.000 metres quadrats de malla metàl·lica per protegir la calçada de la possible caiguda de material. Els treballs compten amb un pressupost de 760.000 euros i tindran una durada de tres mesos.


Les restriccions seran de dilluns a dijous laborables, entre les dos quarts de deu del matí i les sis de la tarda, i els divendres, fins a les tres. En general, s'ocuparà com a màxim un carril per sentit de circulació. En alguns moments de l'obra, pot ser necessari tallar totalment la carretera, durant períodes màxims de quinze minuts. El desenvolupament de l'obra s'ha planificat tenint en compte altres actuacions que estan en marxa o estan previstes pròximament a la C-17.


En les pròximes setmanes, també s'iniciaran les tasques per estendre un nou paviment, antilliscant, en diversos trams entre l'accés sud de la Garriga i l'accés sud de Centelles. A la calçada en sentit a Vic, es treballarà en tretze trams, que sumen una longitud de sis quilòmetres; a la calçada sentit cap a Barcelona, es milloraran sis trams, amb una longitud de quatre quilòmetres. Les obres, que comporten una inversió d'un milió d'euros, tindran una durada de dos mesos.