24 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu diu que un gual inundable durant les obres del pont valdria 400.000 euros

Aquesta seria l'única opció que autoritzaria l'Agència Catalana de l'Aigua en la línia del que demanen a Vista Alegre

Arola Cumeras 4 de juliol de 2017 a les 18:08
Una imatge recent de l'alcalde, Àlex Garrido

La controvèrsia entorn de les obres del pont es preveu que cuegi durant tot l’estiu i fins a l’inici de les obres, que han d'arrencar pel novembre. El batlle, Àlex Garrido ha explicat en una trobada amb la premsa que l’ajuntament “ha fet tot el que ha pogut i ha acordat mesures per pal·liar” els mesos en què el pont estarà tancat.


Es tracta del “servei de bus, aparcament gratuït a la plaça i al Gas”.  No es veu “més enllà de la passera i no es veu el projecte, que és importantíssim per la ciutat perquè el pont no reuneix les mesures de seguretat”. L’alcalde va considerar lògic que "les obres no permetran dur la vida habitual" als ciutadans, i en particular als veïns de Vista Alegre.


Segons el batlle en les peticions de la junta de l’associació de veïns “hi ha un error de nomenclatura i el que demanen és un gual inundable, no una passera”. L’ACA “no l’autoritza perquè és una estructura de seguretat molt feble”. Una altra fórmula seria “un gual definitiu amb el compromís que quan acabin les obres s’enderroqui”. El consistori va encarregar un pressupost a una empresa i el batlle explica que “amb els requeriments que ens demana l’ACA, val més de 400.000 euros”. A banda, "el compromís és que s'ha d'enderrocar quan acabin les obres" i l’accés “a la zona dels esqueis és difícil en cotxe” i “només donaria una mínima sortida puntual a algun vehicle”.


El batlle recalca que es va "acompanyar els veïns" a una reunió “a la Diputació de Barcelona” i també es va fer una “amb els grups de l’oposició, PDeCAT i la CUP, a l’Agència Catalana de l’Aigua” i afirmen que continuen “oberts al diàleg”.


La tercera pista podria ser una realitat aquest mandat


Un altre aspecte que es va comentar durant la trobada va ser la tercera pista per la pràctica esportiva. Segons el batlle “per casualitat podem tenir l’opció de tenir el material que ens permeti avançar molt, de forma inesperada”. Si “ens afanyem a fer el projecte podríem tenir-la. Al principi seria a l’aire lliure i més endavant coberta”. Al programa electoral d’ERC es deia que “aquest mandat faríem el projecte” però ara “es podria avançar” i ja començar-ho a executar.

Etiquetes:
Política Municipal