26 d'abril de 2024

Males sensacions de Rafa Botello que acaba 8è a Atlanta

El manlleuenc tanca la gira americana pensant en el Campionat del Món de Londres de la setmana vinent

El Ter 5 de juliol de 2017 a les 11:45
Sortida a Atlanta

Males sensacions per a Rafa Botello a la Peachtree Road Race d’Atlanta que va tenir lloc aquest dimarts. El manlleuenc va finalitzar en 8a posició, en una cursa de 10km considerada la més important de la modalitat en cadira de rodes. Botello va marcar un temps de 22:26.55, molt lluny de les marques mitjanes en 10km.

Els desnivells i la velocitat son els ingredients principals d’aquesta cursa considerada la millor pels “wheelers” en al distància de 10km. Tret de sortida matiner, a les 06:45h on els 62 participants van sortir a afrontar els 10km de cursa sota unes condicions meteorològiques optimes.

Rafa Botello  va sortir llançat de bones a primeres, per tal d’escapar-se amb el grup capdavanter. Tot i que en els primers metres el manlleuenc va perdre pistonada va ser capaç d’atrapar al grup escapat, que constava de vuit cadires.

Al començar les baixades Botello llençava l’atac i aconsegueix posar-se líder d’un grup escapat de cinc atletes. Unes baixades de vertigen on els atletes van arribar a superar els 60km/h en diversos trams. Però després de les baixada arribava la pujada, on Botello va veure com aquí li marxava la cursa. El grup l’atrapa i acaba relegat a darrere de tot del grup escapat,  que acabava marxant sense ell i el delega a la 8a posició amb què arribaria al final. Un resultat poc destacat de Botello que va acabar a pràcticament dos minuts del vencedor Daniel Romanchuk, de només 18 anys.

Un 8è lloc a Atlanta i un 5è a Cedartown que tanca la gira americana per encarar el Campionat del Món que es disputa entre el 14 i 23 d’aquest mes de juliol a Londres. Botello arriba molt motivat a la cita londinenca on té moltes esperances de fer un gran paper representant a Espanya.