26 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Manlleu preveu connectar aviat els equipaments municipals amb fibra

Aquests dies s'estan fent obres de preinstal·lació al passeig del Ter

Arola Cumeras 10 de juliol de 2017 a les 17:54
L'any 2016 a Gurb es va fer una instal·lació mitjançant les canonades d'aigua que en va ser pionera

L’Ajuntament de Manlleu està portant a terme unes obres al passeig del Ter que durant aquest 2017 permetran establir connexions dels equipaments municipals mitjançant fibra òptica.


El regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, explica que l'actuació servirà tant per connectar els equipaments per l’Ajuntament de manera definitiva com per facilitar “l’establiment d’altres companyies, fomentant la competència”. Actualment al passeig hi ha “molts forats per fer la preinstal·lació de la fibra troncal, que ha aprofitat una canonada d'aigua en desús”. Vilaregut concreta que dels tres tubs, la previsió és que “un sigui per nosaltres i els altres, llogar-los a la Xarxa Oberta de Catalunya, la XOC”. Un cop feta la preinstal·lació, serà “més endavant” quan s’hi farà passar la fibra en si. S’utilitzarà al "pavelló, el camp de futbol, el museu o la piscina". Des del consistori calculen que estaria operatiu “dins d’aquest any”, amb “una xarxa municipal en part feta”.


Pel que fa a l’arribada de la fibra als polígons industrials ja s’ha produït, amb una connexió provisional, des del novembre. Ara falta que “els operadors vulguin pagar, perquè s’ha de passar per la xarxa de Telefònica”. Està costant més perquè “la demanda en el cas d’empreses és més baixa” que a les llars.


Vilaregut també ha remarcat que dins la seva àrea, és rellevant l’avantprojecte per ampliar la carretera de la Miranda, que enllaça Manlleu i Torelló, i que estarà enllestit “aquesta tardor”. Dijous passat es va fer una nova reunió amb la Diputació de Barcelona i el titular d’Urbanisme calcula que “n’hi ha encara per un any”.