26 d'abril de 2024

Desaparèixer: tres treballs que beuen del fotoperiodisme, aquest juliol a Manlleu

L'autor, Ricard Muné, ha elaborat els tres reportatges en èpoques diferents

Arola Cumeras 11 de juliol de 2017 a les 13:41
Una de les imatges sota l'epígraf d'Adiós, pachamama

El manlleuenc Ricard Muné està vivint un estiu prolífic. Fins al 30 de juliol té tres mostres fotogràfiques unides a Can Puget. D’una banda, ja havia exposat la mostra Pati de pedres, basada en els refugiats als camps grecs, que encara es podrà veure a la plaça Fra Bernadí en gran format tot l’estiu.


A la plaça hi ha “vinils i a Can Puget el format no és tan gran, però n’hi ha més". Com que “el tema està de molta actualitat me l’han demanat i he exposat en diversos punts de Catalunya, com ara a Vic.


La segona mostra és Adiós Pachamama, que ja va estar en un parell de locals de Manlleu i “fa molts anys". És un reportatge fotogràfic que parla de la gent del Perú que ha abandonat el camp per anar a viure a la gran ciutat i han fet un mal negoci. Pachamama és “la mare terra, la deessa inca de la fertilitat”.


Finalment, Desaparèixer es va poder veure a Can Patalarga, però en un format molt diferent” i ara l'ha utilitzada com a títol genèric per agrupar les temàtiques. És una sèrie de retrats de persones de Barcelona excloses dels estàndards de la societat i del seu ritme frenètic. Unir-les totes tres s’ha fet perquè “són tres reportatges amb molt contingut i m’interessava mostrar-los junts, és una bona oportunitat”. 


Muné se sent molt atret pel fotoperiodisme i confessa que “m’agrada retratar la part fosca i m’encantaria poder anar pel món fent fotos com a reporter”. La mostra es podrà visitar a la Sala d’exposicions de Can Puget, de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre.

Etiquetes:
Cultura