27 d'abril de 2024

Artur Mas: "L'Estat Espanyol no pot evitar que la gent surti de casa i vagi a votar"

Va deixar clar que "no caldrà que els ajuntament cedeixin el cens, però sí locals" i va assegurar que "hi haurà urnes"

Arola Cumeras 14 de juliol de 2017 a les 16:22
Durant l'acte, també van intervenir el portaveu i la presidenta de PDeCAT Manlleu

El president del PDeCAT Artur Mas va ser a Manlleu aquest dijous a la tarda, on va omplir els jardins de Can Puget amb unes 300 persones. Mas va fer una conferència de més d’una hora, amb col·loqui final, on va deixar molt clar que "la fita de l’1 d’octubre és democràtica, es tracta d’anar a votar i no tenir por".


L'expresident de la Generalitat va afirmar que "la gent ha de tenir consciència de la seva força" i l’estat “ens pot perseguir a nosaltres, ja ho ha fet, fa por a les empreses i amenaçar els funcionaris, però no pot evitar que la gent surti de casa i vagi a votar”. Per Mas, és “una gran oportunitat, la força de la gent l’Estat no la pot aturar”.


Mas, en el torn de les preguntes, també va posar èmfasi en el fet que es viuran uns mesos d’escalada de la judicialització del procés independentista. Va comentar que “això no és gratis, jo segons l’Estat Espanyol sóc un delinqüent”, la qual cosa va ser aplaudida pel públic. Va dir que “és impossible arribar al final si no hi ha gent disposada a passar per aquest tràngol”. Va assegurar que l’1 d’octubre “les urnes hi seran”.


En declaracions prèvies a la conferència, Artur  Mas també va deixar entreveure els canvis que es produiran en el si de l’executiu i va tancar files al costat del president Carles Puigdemont.


La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, el titular de l'Interior, Jordi Jané, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, abandonen l'executiu de Puigdemont.  També surt Joan Vidal, secretari del Govern.  En el seu lloc, el president Puigdemont ha explicat que seran consellers Jordi Turull (Presidència i portaveu de l’executiu), Joaquim Forn (Interior), i Clara Ponsatí (Ensenyament), i que Víctor Cullell assumeix el càrrec de secretari del Govern. 


El que havia de ser una reorganització interna sobre les funcions relacionades amb el referèndum s'ha convertit en una remodelació profunda que ha afectat tres consellers del PDeCAT. Unes baixes que se sumen a la destitució del conseller Jordi Baiget de la setmana passada. Mas va ser també a Vic on va visitar Osonament, que va considerar un projecte “referent” d’atenció a la salut mental.

Una imatge del públic, que va omplir els jardins

Etiquetes:
Política Municipal