25 d'abril de 2024

Deu indústries de Manlleu s'impliquen en un pla pilot d'estalvi energètic

Es farà un acompanyament durant la implantació d'aparells de monitoratge i s'analitzarà el resultat final

Arola Cumeras 14 de juliol de 2017 a les 17:28
Una jornada sobre eficiència energètica al LAB

Deu indústries de Manlleu han entrat en un projecte d’estalvi i eficiència energètica. L’objectiu global és reduir els costos de les factures d’energia entre les participants, a través de l’optimització de la contractació dels subministraments, la millora de la gestió i l’increment de l’eficiència.


La tècnica de l’OPE Olga Cabezas ha explicat que es parteix d’un pla realitzat el 2016. Primer s’han concretat les adhesions i es fan visites tècniques i instal·lació d’equips de monitoratge, per calcular els consums. Després, s’analitzaran les dades i s’entregarà un informe i un pla de millora personalitzats. Es farà un acompanyament durant la implantació i s’analitzarà el resultat final.


Cabezas comenta que “s’ha ofert a totes les indústries, s’ha informat i després s’han seleccionat les deu a qui els pot anar millor”. El percentatge d’estalvi pot oscil·lar a l’entorn del 5% o superior i això “es tradueix també en molts diners”.


La prova pilot es porta a terme conjuntament amb lavola. El programa s’allargarà fins al desembre. Per fer el projecte s’han obtingut 9.000 euros de finançament de la Diputació de Barcelona.  

Etiquetes:
Societat