26 d'abril de 2024

Marta Moreta aposta per desenvolupar ràpidament els polígons del Mas i el Verdaguer

La requalificació del Poquí no es debatrà al ple d'aquest dimarts, sinó pel setembre

Arola Cumeras 17 de juliol de 2017 a les 15:43
Vilamala, Moreta i Romero a l'alçada de la rotonda del Serpent, a la zona del Poquí

La demanda de terreny perquè les empreses puguin créixer impulsa l’equip de govern de Manlleu a tirar endavant els polígons del Mas i del Verdaguer. Aquest dilluns, la primera tinent d’alcalde de Manlleu i diputada del PSC Marta Moreta ha estat visitant diverses empreses, juntament amb la portaveu d’Economia i Innovació del partit, Alícia Romero.


En roda de premsa a la zona del Poquí, Moreta ha concretat que a Manlleu han visitat l’empresa Esbelt, nascuda als anys 70 i que està en fase de creixement. Des d’allà els han explicat que “tenen una plantilla de 145 persones, tots de Manlleu, i és important que vagi bé” i treballen “arreu d’Europa”. És una empresa amb gran capacitat de creixement.


En aquests moments Esbelt “té diverses naus industrials disperses” però “tenen interès en créixer i en anar al Mas”. Moreta s’ha mostrat “molt contenta que hi hagi empreses d’aquesta categoria” i ha assegurat que n’hi ha “moltes més” que fan demandes d’ampliació. Segons la diputada, els projectes “de l’adminstració són lents, però esperem poder-ho desenvolupar tant aviat com sigui possible”.


També han visitat l’empresa de Sant Hipòlit de Voltregà Arthur Holm. Per la seva banda, Alícia Romero ha explicat que ha volgut “conèixer de primera mà empreses d’aquí, quan al parlament es treballa el Pacte per la Indústria i els socialistes pensem que portem anys de retard”. Considera que “calen condicions per ser més competitius com les infraestructures, la mobilitat o la legislació laboral, que acaba encorsetant molt les empreses”. Ha remarcat que també cal “captar talent, innovar i exportar”.  


També s’ha fet referència al problema de les falses cooperatives, detectades en diversos escorxadors d’Osona. Els sindicats ja han anunciat que hi haurà noves protestes. Segons Romero, en altres territoris com les Balears “s’ha aconseguit” resoldre “el frau en el sector turístic”. Des del PSC, “vam demana al Parlament una campanya específica en temes agroalimentaris”. Segons Moreta, pel que fa “a les falses cooperatives, hem de parlar de falses empreses que exploten els treballadors”. Ha afirmat que “s’estan fent poques inspeccions i són vergonyoses”. És important “no estigmatitzar i mostrar altres realitats; no només les falses cooperatives i els purins”.


Pel que fa a la requalificació del Poquí per acollir un Mercadona i la nova comissaria de Policia, es debatrà al ple de setembre. Per Marta Moreta és una iniciativa “bona, ja que Manlleu ha de tenir infraestructures com la comissaria de policia; és una oportunitat per desenvolupar la zona”.

Etiquetes:
Economia i empresa