25 d'abril de 2024

El bisbat de Vic col·laborarà en el desenvolupament del projecte turístic 'Terra de comtes i abats'

El projecte vol convertir aquests llocs en renovats focus d'atracció cultural i turística.

El Ter 17 de desembre de 2008 a les 17:55
El bisbe de Vic Romà Casanova signa l´acord observat per la resta de la Generalitat i de la comarca del Ripollès.
Tot i que inicialment el bisbat admet que hi havia coses que 'no veia clares', segons ha explicat el mateix bisbe Romà Casanova, finalment s'ha arribat a un acord que estableix el marc de relació i col·laboració entre els agents públics i l'organisme eclesiàstic. El projecte vol crear un producte de turisme cultural a partir de noms com els comptes Guifré, Arnau o l'abat Oliba.

El president del consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats, ha dit que les actuacions en els immobles propietats del bisbat seran 'molt assenyades' i en benefici del sector turístic.

El bisbe de Vic ha dit en la signatura de l'acord que l'Església no podia estar 'fora' d'un projecte d'aquestes turístic característiques que busca donar a conèixer de 'la realitat del que som' i que vol beneficiar la comarca del Ripollès. El conveni és un primer pas d'unes actuacions que s'hauran d'anar 'concretant amb cada parròquia' un cop hi ha hagi projectes d'actuació. Casanova admet que aquest primer protocol és un 'primer pas' important per tirar endavant el projecte.

El director general de turisme Joan Carles Vilalta també ha assistit a l'acte de signatura del protocol de col·laboració entre el Bisbat de Vic i el consorci Ripollès Desenvolupament i els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) i Gombrèn (Ripollès). Vilalta destaca del protocol posa en valor elements materials com l'arquitectura, el patrimoni o els elements culturals però també d'altres d''intangibles' com poden ser religiosos, el mite literari del compte Arnau o el fet posar en valor la història del país en 'si mateixa'. Vilalta ha destacat el fet que el bisbat també 'comparteixi' els valors d'aquest pla de dinamització turístic.

El president de Ripollès Desenvolupament Ramon Turrats ha dit que el protocol de col·laboració marca 'les regles del joc' de la col·laboració entre els promotors d'aquest projecte turístic i el Bisbat. Turrats ha destacat que l'acord ha estat de 'bon fer' i que es un 'bon punt de partida' pel seu desenvolupament posterior.

Els punts forts d'atractivitat turística en què es recolzarà el pla 'Terra de comtes i abats' seran el conjunt arqueològic del castell de Mataplana i el Santuari de Montgrony, a Gombrèn; el Palau de l'Abadia i el Monestir de Sant Joan de les Abadesses, i el conjunt monàstic de Santa Maria de Ripoll. El projecte vol convertir aquests llocs en renovats focus d'atracció cultural i turística. Amb aquest objectiu es dotarà tots aquests llocs amb l'equipament necessari per a fer un producte turístic d'alt nivell, com ara la creació de centres d'interpretació i espais museïtzats i l'adopció d'una senyalització específica.

Foto de família de tots els participants en l´acte un cop signat el protocol de col·laboració.

Etiquetes: