25 d'abril de 2024

Manlleu aprova la cessió de terrenys per a la construcció de l'edifici del nou institut

L'aprovació en sessió plenària de la cessió del terreny es va fer amb el suport de tots els grups polítics

David Osa 19 de juliol de 2017 a les 11:54
Ple mes de juliol

La construcció de l’edifici que ha d’acollir l’actual Institut del Ter està ara més a prop després que el ple de l’Ajuntament de Manlleu aprovés aquest dimarts la cessió d’uns terrenys a la Generalitat de Catalunya. El terreny cedit al Departament d’Ensenyament es troba a una zona de l’Arborètum propera als mòduls que integren el centre i segons el regidor de Secretaria, Serveis Jurídics i Contractació i Compres, Antoni Poyato, consta d’uns 14.000 m2, superfície més que suficient per poder-hi ubicar el nou centre de secundària.


L’aprovació en sessió plenària de la cessió del terreny es va fer amb el suport de tots els grups polítics, que van veure amb bons ulls el que ha de ser el pas definitiu per a desencallar una construcció que ja fa anys que s’espera: el curs 2013-2014 va ser el primer en què els mòduls prefabricats de l’Institut van acollir alumnes de secundària. Quatre cursos després, es comença a veure el camí per a l’edificació definitiva.


Malgrat l’acord entre els grups polítics, el tractament dels punts 8, 9, 10 i 11, tots ells vinculats al reajustament de les parcel·les del consistori i a la cessió dels terrenys ubicats al carrer Eduard Rifà, van tenir espai per les desavinences i els retrets. Miquel Sànchez, d’ICV, es va mostrar cautelós pel fet que no es pugui saber encara quan s’edificarà al nou centre i va animar el consistori a vigilar la qualitat de l’obra quan sigui necessari. Laura Generó, de la CUP, va valorar l’acord com un pas més en la igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu, però va demanar explicacions sobre els 303.000 euros que l’Ajuntament va avançar el 2013 per a la instal·lació dels mòduls prefabricats i que la Generalitat es va comprometre a retornar. Segons l’alcalde, Àlex Garrido, l’administració catalana ha fet front al pagament de part d’aquest compromís.


Benjamí Nieto, del PDeCAT, va continuar el torn de peticions demanant més informació sobre quan i quina quantitat s’ha recuperat. Marta Moreta, primera tinent d’alcalde i diputada al Parlament de Catalunya pel PSC, va posar la cirereta a l’allau de retrets afirmant que el seu grup va presentar una petició per demanar a la Generalitat la construcció de l’edifici però que els grups de PDeCAT i la CUP hi van votar en contra, una afirmació que va aixecar més polseguera entre els al·ludits.


Un cop feta la cessió dels terrenys al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’edifici de l’institut del Ter, ara cal esperar a que s’aprovi una partida i s’adjudiqui la seva construcció. El projecte ara està en mans del govern català.

Etiquetes:
Política Municipal