26 d'abril de 2024

El consistori expropiarà el camí de La Devesa

Tots els regidors de l'equip de govern i de l'oposició van mostrar el seu acord vers el procés d'expropiació

D.Osa 19 de juliol de 2017 a les 11:58
Porta d'accés a la Devesa

L’Ajuntament de Manlleu va aprovar en el ple de juliol i per unanimitat la relació de terreny que caldrà expropiar a l’espai de la Devesa per garantir l’accés a l’espai públic de la llera del riu. Tots els regidors de l’equip de govern i de l’oposició van mostrar el seu acord vers el procés d’expropiació i van mostrar el desig que s’acabi efectuant en breu. 


L’encarregat d’exposar les dades principals de l’expropiació al ple va ser el regidor de Secretaria, Serveis Jurídics i Contractació i Compres, Antoni Poyato, del PSC, qui va esmentar que el terreny al que es refereix l’actuació és un camí de 4 metres d’amplada que ja es va arranjar prèviament i que porta del carrer Barcelona, a Vista Alegre, fins a la llera del riu Ter. La superfície a expropiar és de 742,64 m2, i actualment no és accessible perquè el propietari dels terrenys a la Devesa va col·locar-hi una tanca. L’accés a la llera del riu, la qual per normativa té 5 metres de titularitat pública a tot el voral, i amb l’expropiació s’aconseguiria unir dos espais públics (llera i carrer) a través d’un altre camí també de titularitat municipal.


L’aprovació d’aquest punt va mostrar una unanimitat considerable. Miquel Sànchez, d’ICV, va demanar que el pes de la llei fos efectiu i que des de l’ajuntament hi hagi la determinació necessària per expropiar el terreny. Des de la CUP, Eudald Rifà, va reiterar que l’espai públic és de tots i per això és una bona notícia que tiri endavant aquesta iniciativa. D’altra banda, també ha volgut fer una estirada d’orelles al consistori per confiar en un acord verbal amb el propietari que va suposar que s’arreglés prèviament el camí però aquest quedés inaccessible amb la col·locació d’una tanca a l’entrada d’un espai privat.

Ple mes de juliol

Etiquetes:
Política Municipal